«Скандали, інтриги, розслідування». Після аварії на Урожаї минуло півроку, а згоди так і не дійшли

«Скандали, інтриги, розслідування». Після аварії на Урожаї минуло півроку, а згоди так і не дійшли
Стоп-кадр з відео, яке зафіксувало аварію
  • На початку лютого цього року 17-річна студентка медичного коледжу Наталка Скороходова потрапила під колеса авто відомого вінницького бізнесмена.

  • У аварії дівчина травмувалася і її родина зазначає, що підприємець відмовляється їй допомогти.

  • Втім сам Загороднюк від вини не відхрещується і відкрив завісу до зовсім іншої реальності.

  • Чому справа ще не дійшла до суду, скільки грошей хоче родина потерпілої та до чого тут таблетки від шизофренії  — ексклюзивно читайте в матеріалі.  

— Влада його покриває. Він ніякої відповідальності за скоєне не поніс. В нас є судово-медична експертиза, але все закінчено. Суду немає, слідчий мовчить. Вони зробили таку чорну справу, а дитина вже мучиться сім місяців. У Наташі дуже сильні головні болі, болить спина, тривожний стан - спати вночі може тільки 2-3 години, — починає свою розповідь пані Марія, бабуся дівчини, яка потрапила в аварію першого лютого у Вінниці. 

Раніше ми вже писали про ДТП на пішохідному переході в районі Урожаю. Там 17-річна Наталія Скороходова потрапила під колеса позашляховика — дівчина разом з подругою поверталася в гуртожиток, несли з собою баклажки з водою. Поліцію на місце аварії не викликали, як не повідомили і родину Наталії. Про те, що сталося, в сім’ї дізналися згодом, коли дівчинка приїхала додому. Врешті матері та бабусі Наталії вдалося роздобути відео ДТП та знайти контакти чоловіка, який її збив.

Відео дня

 — Дитина приїхала додому вся синя, ноги сині, стан паршивий, тіло затерпає.Ми поїхали до лікаря, дізнатися, що з дитиною, а нам сказали, що це забій такий. Потім ми дізналися, хто збив дитину. Два тижні чекали, що кривдник нам якось допоможе лікувати дівчинку. Я плакала, просила, він дав мені 5 тисяч гривень під розписку на лікування дитини. Це мала сума, але я взяла ці гроші і ми повезли Наташу в Київський Охматдит. Там з’ясували, що в неї перелом, — розповідала тоді бабуся. 

Зараз, через сім місяців після аварії Наталка повернулася до навчання, повноцінно відвідує пари в медичному коледжі та має багато друзів. Втім бабуся дівчинки занепокоєна її станом і нарікає, що можливості вилікувати онуку немає: пенсії обмаль, а кривдник затримує справу в суді.

— Вона знервована, а я їй не можу забезпечити психолога, бо отримую колгоспну пенсію, дочка зараз без роботи. Окрім того, Наташі потрібні лікувальні масажі. В цілому, то ми й не лікували Наташу - зробили тільки МРТ, СКТ, бо ж і грошей немає, — зазначає бабця.  — Зараз от у Вінниці вона вчиться, не знаю, чи до кінця тижня добуде. 

Я їй повезла харчі, бо вона важкі сумки носити не може, принесла там їй кілька пляшок води, щоб вона сама не носила. Оце кілька разів на день їй телефонуємо, дізнаємося, як її стан.

За словами Марії Артемівни, востаннє в лікарні були в кінці літа — робили чергове МРТ.

— В серпні дочка просила, щоб він оплатив МРТ, але він не хоче нам допомагати. У поліції сказали, що він подав у Київ апеляцію, то це на два роки буде заморожена справа. Він не згоден, що його визнали винним. Слідчий питав дочку, чи не хоче вона піти на примирення, але вона сказала, що хоче справедливості й грошей, бо ж треба дитину підняти. Поки що він нам за той період він перерахував близько 12 тисяч гривень, — розповідає Марія Скороходова. —  Ми собі так розуміємо, що він всіх підкупив у цій Вінниці і все. Бо лікарі бачили, що дитина травмована, а все одно кажуть, що перелому немає. Страшно, що й інші діти можуть потрапити в таку ситуацію.

Втім, знайшлися благодійники, які допомогли придбати спеціальний ортопедичний матрац та корсет для постраждалої дівчинки. 

— Про наше горе взнала молода дівчина Оксана Бадьора, вона привезла матрац, спеціальний столик, щоб внучка могла лежати і робити уроки. Оце дитина до третьої ночі сиділа й щось собі там писала, а я вже сварилася, а Наташа мені каже: «Бабусічка, я боюся, що залишуся без науки» — так вона любить цю медицину! То оця Оксана, вона нам привезла столик і, звичайно, кошти, — сказала бабуся. 

Вищі інстанції розберуться

Бізнесмен Петро Загороднюк, який збив дівчину того вечора на пішохідному переході, заявив, що відповідальності не уникає і готовий допомогти з лікуванням дівчини. Втім бачить, що його постійно намагаються обманути родичі Наталки.   

— Ситуація склалася неоднозначна. Ми подавали судмедекспертизу та інші документи в Київ, бо з заключенням лікарів є багато питань. Скороходові не надали диск, на основі чого можна зробити заключення, що є перелом, натомість вони принесли знімки МРТ і заключення з лікарні в Київському Охматдиті. Справа в тому, що на знімку можуть бути похибки, а на відео конкретно все показується. Тоді як у заключенні сказано, що треба зробити повторне МРТ-відео і КТ, але вони не зробили ні того, ні цього. І отак провели комісію. Тому ми вирішили, що вищі інстанції розберуться з цим, — зазначив Петро Загороднюк.

За його словами, в передостанній раз до нього зверталася мама Наталки ще в серпні, якраз з приводу МРТ, яке потрібно було оплатити. 

— Вони пішли у Липовецьку районну лікарню до невропатолога через болі в шиї. Мама Наталки написала мені, що треба оплатити МРТ, яке коштує 960 грн. Я зателефонував їй, сказав, що оплачу — скинув ввечері  2 000 грн. Потім вона повідомила, що МРТ показало, що перелом в хребці є. Як мені пояснювали лікарі, компресійний перелом — це стиснення хребця, по заключенню, в неї з одного боку він 20 мм, а з іншого - 18 мм. Тобто оцих 2 мм - це перепад. Тобто, якщо в заключенні й пишеться перелом, то жодних ознак, окрім цього перепаду в хребці немає, але це може свідчити і про сколіоз. Саме тому їй і призначили свого часу корсет. Його основне призначення - сколіоз, а коли бувають компресійні переломи, зовсім інше лікування. Корсет коригує, вирівнює хребет і все це супроводжується болем та дискомфортом, — пояснює він. —  Можливо, саме тому дівчинка й скаржиться, що щось болить? Але підтвердити факт самого перелому можна лише за допомогою диску, який вони не хочуть чомусь робити. 

Дайте гроші на ліки від… шизофренії

— Після того, як зробили МРТ, мама Наталки мені знову написала, повідомила, що з донькою була в лікаря і їй виписали дороговартісні ліки - Стімулотон та Еголанза, в аптеці їх забрати можна лише по передзамовленню і закупити їх треба хоча б на чотири місяці. Загальна сума ліків складає 6 700 грн. Зрозуміло, що я б дав ці кошти, але так вийшло, що перед тим, як перераховувати суму на рахунок, показав рецепт дружині, — згадує Петро Загороднюк. 

Дружина підприємця, Алла Загороднюк, має медичну освіту, втім за фахом давно не працює. Жінка розповідає, що інтуїтивно відчула, що щось не так з ліками, які побачила в рецепті. 

Клінічні характеристики Еголанза

— Я лікар, але давно не працюю і ці ліки перший раз побачила. Вирішила загуглити, виявилося, одні таблетки йдуть як антидепресанти, а інші при шизофренії. Але ж дівчинка ця активна, яка шизофренія? — запитує вона і додає, що тоді Скороходових попросили надіслати рецепт, аби довідатися, кому ж призначені ліки. — В рецепті на штампі вказано лікарню - виявилося, це наша Перша міська клінічна. В мене там якраз знайомий працює. Я йому зателефонувала і спитала, чи працює в них лікар, який виписав рецепт. Мені сказали, що колись він там працював, а зараз став фармпредставником. Згодом з'ясувалося, що він взагалі інфекціоніст. Врешті ми зв’язалися з ним і він підтвердив, що виписував рецепт, бо його попросила про це знайома психолог.  І додав, що сума цих ліків не сім тисяч, а дві максимум. Тобто ніякого діагнозу немає і показів до цих ліків нема. Ми попередили, що якщо питання постане в суді, то будемо змушені повідомити про цю ситуацію. 

Згодом подружжю Загороднюків в руки потрапила газета з Хмільника, де вони побачили статтю про збиту дівчинку. 

— Якось наші знайомі привозять газету з Хмільника. Там є такий депутат Юрчишин, а в нього помічник — Олена Гончар, саме вона і є цим психологом, який попросив інфекціоніста виписати ліки. Ми це знаємо і спокійно озвучуємо, бо все є в мережі. Ми так розуміємо, що Скороходові звернулися до них по допомогу, помічниця їх провідала і цей рецепт вийшов з-під їхньої руки саме таким чином, — додає жінка.  

Після цього Петро Загороднюк попросив у матері Наталки, щоб та надіслала документи з зафіксованим діагнозом, на підставі якого їй «виписали» такі ліки, але жінка відповіла, що забула заключення в лікаря, бо дуже поспішала...

100 тисяч моральної компенсації

Бізнесмен також повідомив, що через адвоката намагався налагодити контакт з родиною збитої дівчинки і не доводити справу до суду.

— Раніше ми спілкувалися через адвокатів і була пропозиція з нашого боку, щоб все вирішилося мирним шляхом. Я не заперечую, що збив дівчинку і готовий дати гроші на лікування. Але… Вони моєму адвокату повідомили, що заплатили 60 000 грн за лікування і ще хочуть 100 000 моральної компенсації. Втім, ми точно знаємо, що Наталку ніде не лікували за гроші - спершу вони їздили в Київський Охматдит на обстеження, а потім два тижні вона пролежала на стаціонарі в Липовці. Цілком ймовірно, що там вона безкоштовно лежала за направленням сімейного лікаря, бо має з дитинства інвалідність, — каже він.

Згодом, розповідає Петро Загороднюк, бабуся Наталки звернулася в київську фірму, з якою він співпрацює і повідомила про аварію. Там, за його словами, теж просила грошей на лікування. 

— Там її вислухали й запитали, чого вона хоче. Вона сказала: «Ми хочемо 20 тисяч». Але на той час вже був запущений процес в юридичному полі, їй це пояснили і сказали, що треба чекати на рішення суду. Без проблем, я б заплатив тисяч 60 гривень - 20 на лікування і 40 відшкодування моральних збитків. Але ж не 100 тисяч, як вони просять. Адвокат порадив зустрітися і ще раз все обговорити, вони стояли на своєму. Тоді ми відправили всі документи на вищу інстанцію в Київ. 

Читайте також:

Інша сторона медалі. Водій, що збив студентку на «Урожаї», розповів свою версію подій

Повідомили про замінування будівлі казначейства. На Пирогова утворився затор

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Богданка Вапельник

    Дивилась відео це просто жах. А на місці цієї дівчини міг бути кожен з нас. Потрібно таких карати!
    Купляють права тай літають.

    Наталі Скороходова reply Богданка Вапельник

    Богданка Вапельник так, і головне покарання не понесе відкупиться. Що й і робе. Я щодня прошу Бога щоб його сімя відчула все те добро щой і моя.
  • Читач00

    такая блин мутная история, капец. Да, водила виноват на все 110% Вопрос... Почему ни он ни барышня не вызвали  скорой помощи. Понятное дело, девка молодая дурная, водила решил с ней договорится. Дал ей пару штук и розршлись. А когда девка приехала к родам и росказала что с ней произошло то мама и бабуля  включили мозги и решили подоить водилу. Думаю вот это и есть правда.
  • Люда Маркітанюк

    Як на такій швидкості можливі такі травми ?якими мотивує потерпіла?

    Linka Kartinka reply Люда Маркітанюк

    Natalie Skorohodova😂😂😂 шановна, ніхто і ніколи не боїться суду, якщо є справедливість, а не вимагання коштів, брехня та шахрайство, чим ти  займаєшся зі своєю матусею. І це чудово, що після цієї статті, яка є правдивою і в який раз вже доказує, що ви з матусею є справжні шахраї та брехуни!!! Можливо ти вже після неї перестаните кричати на весь білий світ, які ви нещасні та ображені судьбою люди....І робити свою дитину лежачими інвалідом,  при її чудовому стані!!!!😊 І дякуючи "20 хвилин" в штаньці😉 наклала ТИ, бо у цій статті написана уся правда ваших "афер" !!! Чи може і тут теж обманюють, чи всі під куплені і т.д.?????

    Запам'ятай, гроші просто так, нікому не даються,  ЇХ ПОТРІБНО ЗАРОБЛЯТИ розумом))) а якщо в тебе немає тих мізкі, то йди і фізично працюй, а не лежи на дивані і пильнуй за тими, хто їх заробляє, щоб просто так, ні за що, тобі їх подарував.
    Ну і, Бог не зкерував🙉🙈.......Бог дає людині життя і випробовування в ньому, щоб людина оступившись, зрозуміла свою помилку, покаялась я жила надалі чесним життям, але....нажаль, тобі цього не зрозуміти, бо це не для твого  слабкого розумового розвитку, яким тебе Бог обділив у цьому житті)))😉

    Наталі Скороходова reply Люда Маркітанюк

    Linka Kartinka не переживай тепер ці кошти нехай для його сімї будуть, їм вони більш потрібні. А мені їх вже не потрібно слава Богу. А стаття для того щоб люди знали як такі як ви їздите по людях,збивши і травмувавши відповідальності не несете. Зразу казали шо суд присуде тей і буде  ми суду не боїмось,а як діло запахло статтею тай наложили в штанці😂. Бог так зкерував що вам ці кошти більш значить потрібніші будуть.

    Linka Kartinka reply Люда Маркітанюк

    Люда Маркітанюк для неї не важлива швидкість та причини травми,😊 для неї важливо одержати 160 000 гривень, якими вона вирішила покінчити з бідністю, напевно, на все життя,😂😂😂 манипулюючи це, станом здоров'я своєї дитини!🙉😣🙈

    Наталі Скороходова reply Люда Маркітанюк

    Не потерпіла мотивує,а це визнано суд.мед експертизою.Де робили спеціалісти вищої категорії.
  • Ваня Лета

    "Врешті ми зв’язалися з ним і він підтвердив, що виписував рецепт, бо його попросила про це знайома психолог"
    Все что нужно знать о медицинской тайне в Украине.

    Наталі Скороходова reply Ваня Лета

    Ви працюєте в нейромеді?

keyboard_arrow_up