«Щастя — це ти!» Романтичні історії вінничан розповідаємо у День всіх закоханих

«Щастя — це ти!» Романтичні історії вінничан розповідаємо у День всіх закоханих
Подружжя Максим та Наталія Лукашенко
  • День Святого Валентина щорічно відзначають у більшості країн світу. Мільйони людей цього дня зізнаються один одному в коханні.
  • Вінничани розповіли свої романтичні історії та поділилися секретами власного щастя. 

За легендою, святий Валентин таємно вінчав закоханих усупереч забороні одружуватися. Наклав своє вето на створення сімей римський імператор Клавдій ІІ. Він вважав, що вільні від шлюбу чоловіки будуть кращими воїнам на полі битви. Врешті священника запроторили у в’язницю, там в нього закохалася донька тюремника, яка і отримала першу в історії «валентинку». Зрештою, священника стратили, а згодом на його честь з’явилося романтичне свято.

Віка та Андрій

Віка Максимлюк заміжня, виховує двох синів. У шлюбі вже 20 років. З майбутнім чоловіком познайомилася завдяки подружці. Згадує, що він тоді саме повернувся з армії — красивий та мужній. Кілька років вони зустрічалися, а потім пішли під вінець.

Відео дня

Віка згадує, як колись на День всіх закоханих влаштувала пікнік просто в квартирі.  

— Перед телевізором я розстелила ковдру, посмажила яєчню у формі сердечка, купила торт, запалила свічки і розкидала повсюди пелюстки квітів, які мені напередодні подарували на день народження. Отак ми тоді втрьох святкували — це був дуже романтичний вечір, який я запам’ятала від «а» до «я», бо тоді мені вперше закортіло зробити такий сюрприз. Чоловік був шокований, коли це побачив, зробив мені подарунок, якому я дуже зраділа.

На думку жінки, любов вимірюється не в коштовних подарунках, а в ставленні один до одного. Щоб зберегти романтику в стосунках, Вікторія радить періодично відволікатися від побуту та змінювати обстановку.

— Потрібно змінювати картинку перед очима. Можна поїхати на вихідні на природу чи на дачу, або взяти відпустку і гайнути у теплі краї разом з родиною. Ми от якось з чоловіком поїхали точити березовий сік. Здавалося б, що тут особливого? Але ми побули в іншій обстановці, поговорили про щось нове, і такі вилазки дуже позитивно впливають на стосунки. Ти дивишся на свого партнера іншими очима.  

Олексій та Дарина

Олексій Шелестов нещодавно одружився. З майбутньою дружиною познайомився на роботі — Даша прийшла до нього на корекцію татуювання.

— Ми розговорилися, наступного дня пішли на каву і так почалися наші стосунки — кожного дня я приїздив з одного кінця міста в інший, щоб з нею зустрітися. Вже через місяць після знайомства ми почали жити разом, і скоро я зрозумів, що Дашу не можу втратити. Тому зробив пропозицію руки і серця.

Олексій зізнається, що найбільше його приваблює взаєморозуміння, яке панує між ними. У подружжя схожі характери, вони розуміють один одного з півслова та дивляться в одному напрямку.

— На День всіх закоханих нас друзі запросили на весілля, тому романтика відміняється. Але згодом ми відзначимо свято лише разом. Подарунок від дружини я вже отримав: картину, про яку давно мріяв. А сам поки що лише розмірковую, чим потішити її.

Олексій зазначає, що цукерково-букетний період в стосунках може тривати завжди. Головне — простіше ставитися до життя та дозволяти собі інколи побути дітьми.

Наталія та Максим 

Вже шість років Наталія Лукашенко відчуває себе захищеною за міцними плечима чоловіка. З Максимом вони одружилися два роки тому. Дівчина зізнається, що 14 лютого для пари символічна дата, адже саме цього дня вона вирішила познайомити обранця з батьками.

— Це був для мене серйозний крок. Я дуже ціную та люблю свого чоловіка. В першу чергу за те, що відчуваю себе коханою, а також за його терпіння, за те, що він мене розуміє та завжди готовий йти на компроміси.

Цього року Наталія планує влаштувати романтичну вечерю для двох. Попередньо подружжя домовилося не готувати одне одному подарунків — хочеться просто провести разом час. Саме в цьому, на думку дівчини, полягає щастя — бути поруч.    

Володимир та Аліна

Пара одружена вже рік. Володимир Затайдух зазначає, що День Святого Валентина — свято для двох, тому цієї неділі планує провести з дружиною час в романтичній обстановці.

— Це свято підштовхує до романтики та мотивує робити щасливою другу половинку. Думаю, цього дня дарувати потрібно щось особливе та не буденне — щось, що викличе приємні емоції, — говорить чоловік. 

В дружині найбільше Володимир цінує щирість та простоту.

— Аліна з тих людей, які не оцінюють зовнішність чи статки, вона дивиться всередину і завжди знаходить хороші якості, — говорить він.

Щоб в стосунках було комфортно, Володимир переконаний, необхідна свобода дій та власний простір. Він не обмежує дружину, а вона його.  

— До прикладу, я щоп’ятниці зустрічаюся з друзями. В нашій родині немає заборон чи контролю. Я маю свої захоплення, дружина — свої. Ми не навантажуємо одне одного, кайфуємо у шлюбі і нам завжди цікаво спілкуватися, дізнаватися щось нове про другу половинку.    

Анна та Дмитро

Пара зустрічається вже майже шість років. Вони заручені та планують майбутнє весілля. Дівчина розповідає, що навіть подумати не могла про це під час знайомства у 2013 році, бо спілкуватися почали значно пізніше…

Аня щаслива та впевнена у своєму виборі. Каже, що Діма її підтримує за будь-яких обставин.

— Мені подобається його наполегливість, розум, швидкість думки. Я можу відтягувати вирішення певної проблеми, а він навпаки, вирішує все і одразу. А ще, я дуже запальна, а він — спокійний. Я — емоційна, а він — розсудливий. Захоплююся його людяністю та добротою, він завжди допоможе усім, хто цього потребує, — каже дівчина.

Пара святкує День закоханих, хоча свято не сприймають серйозно. Зрештою, Анна зазначає, що це один з приводів влаштувати святкову вечерю та зробити приємні подарунки один одному. То чому б не скористатися нагодою?

Дівчина впевнена в тому, що щасливі та гармонічні стосунки залежать від обох партнерів. Важливо вміти слухати та чути один одного, турбуватися про другу половинку.

— Він турботливий та терплячий. В мене важкий характер і ніхто б його, напевне, не витримав, а він терпить, отже любить, — всміхається Анна.


Читайте також:

Місця сили: де у Вінниці люди перезавантажуються від стресів

Що почитати? Які книги українською мовою вийдуть 2021 року

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга Казачинская

    Зараз  модно жити богато. Але все починається з справжнього кохання. Тоді ми піклуємось не тільки про себе. Тоді ми стійкі. І Всесвіт з нами.  Тоді ми маємо право  жити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up