Рятувала дітей 34 роки: від «корони» померла лікар-неонатолог Людмила Скрипник

Рятувала дітей 34 роки: від «корони» померла лікар-неонатолог Людмила Скрипник
  • За більше ніж 30 років роботи в пологовому будинку Людмила Скрипник врятувала життя тисячам юних вінничан.

  • А своє життя врятувати не змогла через ускладнення ковіду. 

  • Лікар походила з медичної династії.

  • Про те, якою була ця непересічна і небайдужа до чужого горя людина розповіла її донька Анна і колеги.

Восьмого грудня, через ускладнення від коронавірусу, померла відома у Вінниці лікар-неонатолог Людмила Іванівна Скрипник. Їй було 59 років, 34 з яких вона незмінно рятувала життя і здоров’я новонароджених малюків у Вінницькому пологовому будинку №2. Люди, які її знали, називали справжнім янгол-охоронцем для немовлят, через її чуйність і турботу.

— Мама була лікарем «старої закалки», не просто пам’ятала клятву Гіппократа, а жила відповідної до цієї клятви. Все життя, до останнього, надавала медичну допомогу не лише своїм маленьким пацієнтам, а і сусідам: ставила їм крапельниці, робила уколи. Свою роботу педіатра-неонатолога мама обожнювала. У себе в пологовому вона пам’ятала імена усіх своїх крихітних підопічних, сприймала як особисте горе, коли не вдавалось комусь з них врятувати життя, – розповідає донька покійної, Анна Джуга.

Людмила Скрипник

Людмила Скрипник закінчила Вінницький медичний університет, працювала певний час у Жмеринці, а потім, до самої смерті у Вінницькому міському клінічному пологовому будинку №2, виходжувала недоношених немовлят вагою від 500 грамів. Походила лікар з родини медиків. 

Відео дня

— Батьки моєї мами теж були лікарями, – розповідає Анна Джуга. — Мамина мама, Лариса Кирилівна, була акушер-гінекологом. Вона була родом з Каушанського району Молдови. Мамин тато, Іван Васильович, працював щелепно-лицевим хірургом, народився в Томашпільському районі. Дідусь і бабуся познайомились під час навчання в Одеському медичному університеті. Лікарем педіатром стала і мамина рідна сестра Наталя, вона працює у Києві. 

Сімейне фото. Людмила Скрипник у сірому платті. Поруч батьки, які тримають онучку Анну. Праворуч сестра Людмили Іванівни — Наталія. 

Анна Джуга каже, що коли мама захворіла, її колеги-лікарі з усіх усюд дуже чуйно сприйняли звістку про її недугу, допомагали фінансово, постійно телефонували та цікавились її станом, консультували. На жаль, серйозні супутні хвороби не дали жінці одужати. 

В соціальних мережах колеги та знайомі, батьки її маленьких пацієнтів висловлюють слова співчуття з приводу цієї важкої втрати.

Ольга Зайцева: «Щирі співчуття рідним. Людмила Іванівна була чудовим лікарем, кожного дня заходила до палати та питала як справи. Дуже вдячна їй за поради по догляду за дитиною». 
Олена Астахова: «Світла пам’ять чудовій людині, професійному лікарю! Неонатологи – вони особливі лікарі! Вони, як янголи-охоронці, кружляють біля новонароджених малюків. І стільки в них тепла, стільки в них любові». 
Людмила Саранчук: «Хороший лікар, Чудова людина. Не можу повірити. Вічна пам'ять!»
Юліанна Трач: «Вічна пам'ять, дуже добре відносилась до породіллі та діточок, дуже "щепетільно" відносилась до всіх. Дякую за здоров'я дітей, дуже добра людина була!». 
Аліна Мельник: «Людмила Іванівна двох моїх синів приймала першою і завжди навідувалась в післяпологову палату, щоб запитати, як ми... Так шкода». 
Тамара Власенко: «Не можу, не хочу вірити, понад 30 років поруч, стільки всього гарного можна згадати, так любила життя, так мріяла пожити… Спочивай з миром… Рідним – співчуття та здоров'я і сил». 
Оксана Коцеруба-Журавель: «Хороший був лікар, чудово ставився до породіль та їх діток! Дякуємо Вам за все! Вічна пам'ять». 

Прощання з Людмилою Скрипник відбудеться 10 грудня з 11.30 до 12.30 в «Реквіємі» вул.Батозька 12 (колишня Кірова,-авт) 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (113)
  • Oksana Melnichuk

    ++++++
  • Татьяна Гладьо

    Співчуття рідним...
  • Люда Копельчак

    Вічна пам'ять. Співчуття рідним.
  • Анна Мунько

    ++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up