Розвідник з Вінниці, який пройшов Другу світову, відсвяткував 100-річний ювілей

Розвідник з Вінниці, який пройшов Другу світову, відсвяткував 100-річний ювілей
  • Вінничанину Івану Сарахмана виповнилося 100 років. Чоловік воював із нацистами під час Другої світової, а на свій День народження прокинувся під звуки вибухів, коли росія вчергове обстрілювала Україну. 

Іван Сарахман у період Другої світової війни служив розвідником у повітряно-десантному полку. У 1945 році отримав кульове поранення. До виходу на пенсію працював зоотехніком на підприємстві по відгодівлі худоби. 

Наразі погано чує, його доглядає сусідка Ганна Володимирівна. Жінка переказує йому усі новини. Знає ювіляр і про війну, сильно засмучений цим.

«Іван не дивитися телевізор, він погано чує. Про війну знає. Дуже засмучений через це, — каже Ганна Володимирівна. — Весь час говорить: «Чому?! Чому вони сюди полізли»?! Так, як і всі ми, чекає на Перемогу України».

Відео дня

Іван Сарахман виховав трьох синів, двох, на жаль, вже немає. Має двох онуків та двоє правнуків.

Ювіляр отримав грамоту за значні заслуги перед Батьківщиною, багаторічну плідну трудову діяльність, особистий внесок у виховання молоді на героїчних та трудових традиціях українського народу, відданість громадському обов’язку.

Також чоловіку вручили грошову допомогу в розмірі п'яти тисяч гривень.

У Вінниці недавно, нагадаємо, зі сторічним ювілеєм привітали Марію Стрельченко. Жінка пережила голодомори та Другу світову війну. Про російську агресію рідні їй не розповідають. Кажуть, це буде для жінки надзвичайним стресом.

Довідка

Станом на січень 2023 року, право на довічну щомісячну матеріальну грошову допомогу у Вінниці вже мають вісім жителів. Ще 11 вінничанам цього року має виповнитися 100-років.

 

Читайте також:

Мешканка Гайсина відсвяткувала 100-річний ювілей

Створили базу даних про українських полонених Другої світової, родом з Вінниччини

Про інвалідність внаслідок війни. Дізналися, як отримати статус, куди звертатися

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Joyful Ojoma

  • Надежда Зилинская

    Многая літа!

keyboard_arrow_up