«росіяни нам ніякий не «братній народ». «Арієць» відстояв чотири години в черзі на війну

«росіяни нам ніякий не «братній народ». «Арієць» відстояв чотири години в черзі на війну
  • «У найтемніший час є завжди проміжок світла і хай там що, ми своє виборемо». Саме з таким настроєм проходить службу в теробороні військовослужбовець з позивним «Арієць».

Історією бійця поділилася «120 бригада територіальної оборони ЗСУ».

Йому 29 років. Раніше не служив через стан здоров’я, але коли розпочалося повномасштабне вторгнення, то відстояв в черзі чотири години аби записатися в Сили територіальної оборони Вінниччини.

«Прийшов в тероборону в першу чергу, щоб захистити свою сім’ю, свою землю. Багато рідних місць, які мене сформували як особистість, людей, які мені небайдужі і яких хочу вберегти від загарбників. Росіяни нам ніякий не «братній народ». Лише вороги!»

Відео дня

«Арієць» за фахом історик-філософ-правознавець. Навчався в Уманському педагогічному університеті. Чоловік весь час займається самоосвітою. Пройшов декілька медичних курсів з тактичної та цивільної медицини. Лікарську справу любив змалечку, адже його мама 17 років пропрацювала в медицині, а тепер настав час і йому у ролі бойового медика рятувати людей.

«Бойовий медик має реагувати надзвичайно швидко: зробити поверхневий огляд, знайти місця кровотечі, зупинити її. Все залежить від специфіки ран. Потрібно вміти робити ті чи інші види перев’язок — починаючи від голови і закінчуючи п’ятами».

Свої навички та досвід «Арієць» передає побратимам, показуючи їм як користуватися турнікетами та бандажами. Демонструє різні види перев’язок та розповідає про сучасні військово-медичні лайфхаки.

«Взагалі я дуже комунікабельний, займаюся громадською роботою і маю чимало друзів у цивільному житті. А побратими з ТрО для мене стали новою сім’єю, в той найскладніший час війни, яка наразі триває. Це щось особливе…інше та унікальне, коли незнайомі люди переживають за тебе більше ніж за себе. І це надзвичайно цінно, дружня атмосфера підіймає бойовий дух. Побратими завжди поруч, прикривають твою спину і ти можеш на них покластися за будь яких обставин».

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Під Бахмутом загинули два Героя — 21-річний Денис та 27-річний Олександр

На війні загинув Олександр Хухлей з Вінниччини. Герою було лише 22 роки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Іванівна Доценко

    .
  • Іванівна Доценко

    Дякуємо вам за вашу працю та любов до рідної України.Повертатесь до рідного краю живими.
  • Павел Прис

    Парамедики -- герої!
  • Читач

    Що за клікуха в нього така? Нацист?

    Читач74 reply Читач

    ти шо ти шо

keyboard_arrow_up