Просять присвоїти звання Героя полеглому бійцю, який захищав країну з 2014 року

Просять присвоїти звання Героя полеглому бійцю, який захищав країну з 2014 року
  • Богдан Мазур з Вінниці загинув, захищаючи рідну землю від ворога. На захисті країни чоловік стояв з 2014 року. Нині рідні просять присвоїти звання Героя, подали петицію до Президента.

Петицію про присвоєння бійцю звання Героя подала Олена Мазур у лютому 2024 року. Нині вдалося зібрати 14860 голосів з 25 тисяч необхідних.

Народився Богдан Мазур у Вінниці 21 лютого 1994 року. Своє покликання юнак вбачав у захисті Батьківщини. До війська пішов у 2014 році, наслідуючи приклад батька — кадрового офіцера. З ним воював в АТО та боронив Україну у час широкомасштабного російського вторгнення.

Богдан — сержант 47 бригади «Маґура» військової частини А 4699. Захищав Україну у найгарячіших точках.

Відео дня

Вінничанин практично весь час був на війні. За це мав чимало нагород, серед яких нагрудні знаки «За зміцнення бойової готовності ВМС ЗС України» та «За зразкову службу», відзнака Президента «За участь в антитерористичній операції», а саме боях у Донецькій та Луганській областях.

— За цей час виріс до взірцевого професіонала з досконалим знанням не лише вітчизняної, а й закордонної тактики бою, які мав можливість перейняти у Великій Британії. Долучився до Збройних Сил України і з початком повномасштабного вторгнення. Служив у 47-й окремій механізованій бригаді «Маґура», — розповідає Олена Мазур. —  Життя воїна обірвалося 14 лютого 2024 року у бою поблизу села Степове Покровського району Донецької області. Йому навічно залишилось 29 років…

Рідні пишаються Богданом. Кажуть, що він був достойним чоловіком, який мав багато планів. Однак, він віддав своє життя за нас із Вами, за вільну Україну та мир. Цей шлях він обрав свідомо.

«Мазур Богдан Олегович — справжній Герой. Ми просимо присвоїти звання Героя України (посмертно). Це буде не лише визнання його героїчного вчинку, але й вічний знак пам'яті про того, хто віддав своє життя заради миру та свободи нашої країни. Уклін та шана Герою. Вічна пам'ять. Слава Україні», — цитуємо петицію.

Підтримати петицію можна за посиланням. Вшануємо гідно пам'ять воїна.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Дружина полеглого Олександра Грабійчука з Вінниччини просить присвоїти чоловікові звання Героя

Розповів землякам про перемогу на марафоні у Токіо. Роман Кашпур повернувся додому у Хмільник

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Валентина Борденюк

    Вічна пам'ять Герою України, рідним щирі співчуття.
  • Oleg Kachan

    😥🙏🙏🙏🇺🇦
  • Світлана Басовська

    Вічна пам'ять Герою!
  • Наталия Остапчук

    Низький уклін!!!

keyboard_arrow_up