Розповів землякам про перемогу на марафоні у Токіо. Роман Кашпур повернувся додому у Хмільник

Розповів землякам про перемогу на марафоні у Токіо. Роман Кашпур повернувся додому у Хмільник
"До побачення, Токіо!"- Роман з дружиною Юлією у день відїзду з японської столиці, Юлія теж виходить на дистанцію, морально підтримує чоловіка, додає сил для забігу.
  • У День добровольця Роман Кашпур зустрічався із земляками з рідного Хмільника.
  • Зустріч відбувалася у музеї, де є розділ, присвячений добровольцю Кашпуру.
  • Що незвичного показав Роман землякам під час спілкування?

Дев‘ять днів минуло відтоді, як Роман Кашпур повернувся з марафону в Японії. У Токіо він пробіг третій марафон на протезі. Разом з ним на дистанцію виходив ще один військовий — Юрій Козловський. Він теж втратив на війні ногу. Разом з Романом біг марафон у Токіо.

Земляки з цікавістю слухали мужнього спортсмена.

Відео дня

«Найголовнішим досягненням від поїздки у Токіо є навіть не те, що мені вдалося значно покращити свій марафонський час пробігу, — говорив Роман. — Важливо, що ми разом з Юрієм зібрали кошти на лікування важкопораненого Дениса Досужного на псевдо «Аякс».

У Токіо Роман пробіг марафонську дистанцію за 4 години 50 хвилин. Це кращий час, ніж він показав на попередньому марафоні у Нью-Йорку.

Таке досягнення вселяє надію, що зможе й надалі поліпшувати результат.

Про це він сказав під час розмови у музеї. Поділився інформацією, що уже виходить на тренування. Каже, вісім днів відпочив після дороги, і знов розпочав тренувальний процес.

Він нагадав присутнім, що поставив собі за мету пробігти шість марафонів. Три з них уже позаду. Екватор перейдено! Усміхнувшись своєю чарівною усмішкою, додав: «Токіо став прекрасним екватором. Японія подарувала гарні враження, зустрічався з багатьма чудовими людьми…».

За словами Романа, Японія надихнула, мотивувала на досягнення нових цілей додала сил на нові виклики.

Кожен день у нього просили інтерв’ю японські журналісти. Понад десять разів зустрічався з медівниками. «Ми вкотре нагадали світові про страшну війну та її жахливі наслідки, — каже Роман. — Головним посилом у моєму спілкуванні було те, що світ має об’єднуватися навколо справедливості, тобто навколо нашої держави. Робити це треба для того, аби добро перемогло зло».

Він щоразу наголошував, що тільки в єдності сила, тільки разом можна перемогти ворога.

Земляки запитали його, де будуть наступні три марафони. «Залишилися Берлін, Чикаго і Бостон», — відповів Роман.  Поки що він не знає, де  саме буде четвертий марафонський забіг, але з упевненістю говорить, що прогнозує досягти кращого результату, ніж у Токіо.

Разом з Романом на зустріч прийшла його дружина Юлія. Вона повсюди підтримує чоловіка. Навіть на марафонських дистанціях. Виходила на старт забігу в Америці і Японії. Її присутність додає сил Роману.

Гість здивував земляків демонстрацією одного з незвичних для них предметів. Спершу показав нагороди за пробіг марафонів. А тоді дістав… мну, точніше, зразок тієї, на якій підірвався на фронті. Відтоді уже п’ять років на протезі. Не тільки ходить, а й бігає. Тим само мотивує інших не занепадати духом. Каже, не закликає таких, як сам, виходити на пробіжки. Головне не впадати у відчай. Для цього знайти справу для душі і поринути в неї з головою. Саме так зробив Роман Кашпур. Але він не просто бігає дистанції. Під час таких забігів збирає кошти на протезування, чи лікування військових.

Читайте також:

«Піду за тата воювати». Після загибелі батька син вступив до військового ліцею

Подружжя загинуло, а їх син і ще двоє хлопців у важкому стані. Про наслідки атаки росіян

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up