Проблеми на районі. Що треба змінити на Вишеньці? (ОПИТУВАННЯ)

Проблеми на районі. Що треба змінити на Вишеньці? (ОПИТУВАННЯ)
На минулому тижні розпочалася реконструкцію проспекту Космонавтів-3
  • У травні закінчили ремонт Космонавтів-2. Там відкрили фонтан з планетами
  • І розпочали реконструкцію черги проспекту від Келецької до Первозванного
  • Але Вишенька — це не тільки Космонавтів. Які є проблеми в мікрорайоні та що треба зробити? Поради мешканців Вишеньки.

Цього року закінчили другу чергу проспекту Космонавтів (від Порика до Келецької — авт.). У травні відкрили фонтан з планетами та фігурою Атланту, що тримає Сонце. Це й стало фіналом реконструкції цієї черги.

На минулому тижні розпочали роботи по третій черзі проспекту — знесли МАФи, зняли старий тротуар. Про те, що будуть робити, «20хвилин» писали в матеріалі: За 41 мільйон зроблять ремонт Космонавтів-3. Що буде нового?

Але мікрорайон Вишенька — це не тільки проспект Космонавтів. Що ще варто змінити та взагалі, які проблеми є з благоустроєм району? Про це ми запитали вінничан.

Відео дня

Вінничанка Наталія Омельченко вважає, що було б добре зробити схожий на Космонавтів й проспект Юності.

— У дворах на дорогах суцільні ями. Старий асфальт, багато старих та аварійних дерев. Але в кожному дворику є дитячі майданчики. Гуляємо в нашому подвір'ї, на Космонавтів не часто ходимо. Було б добре, щоб зайнялися Вишеньским озером, бо там узбережжя занедбане. Внизу, якщо пройти по проспекту Юності, був фонтан. Його залишки знаходяться біля «АТБ». Ось було б гарно, щоб і цією зоною зайнялися, — сказала пані Наталія.

А жителя будинку на Юності, який представився Сергієм, бентежить велика кількість бродячих тварин.

— Міській владі треба звернути увагу на велику кількість бродячих собак та кішок. У подвір'ї багато безхатніх тварин. Цікаво, чи є якійсь притулок для них? Треба облагородити зону відпочинку біля Вишенського озера. Хоча б засипати пісок на узбережжя та підрізати очерет. Проблеми в моїй багатоповерхівці — гнилі труби у підвалі, але хто ж їх зробить? Мешканці не хочуть братися за ремонти, — сказав Сергій.

Пенсіонерка Надія Петрук живе на проспекті Космонавтів. І їй не подобається довгобуд «Кельце».

— Я з 68-го року живу на Вишеньці, біля проспекту Космонавтів. Ще літачок поставлять і буде в нас найкраще місце в Вінниці. Побільше би таких облаштованих проспектів на районі. Тільки ця страшна руїна, яка раніше була рестораном «Кельце», спотворює вид проспекту. Її треба терміново знести, щоб збудували там гарний будинок. У Вінниці все більше людей, яким теж потрібно десь жити. Єдине, що не подобається на проспекті — багато сміття, забиті урни. Треба частіше вивозити, — сказала пенсіонерка Надія Петрук.

Ольга та Надія були присутні на громадських обговореннях по «Кельце». Вони є на цьому фото, але просили не фотографувати їх крупним планом

Вінничанка Ольга розказала, що на Вишеньці проблем з прогулянковими зонами немає.

— Ви не в той район приїхали. Якщо і є проблеми з благоустроєм, то вони швидко вирішуються. Вікна міняють, подвір'я ремонтують, ставлять дитячі майданчики. З того, що можна було б змінити — заново перебудувати парк Дружби народів. Знести там все та зробити наново. Але це дуже багато треба грошей, і ремонт там може тривати не один рік, — сказала вінничанка Ольга, що мешкає по проспекту Юності.

Вінничанка Наталія Болховська розказала, що є проблеми в подвір’ях навіть поряд зі «свіжевідремонтованим» проспектом. А клени все-таки зрублять на Космонавтів.

— Коли була забудова кінотеатру «Мир», то вантажівки їздили через подвір'я будинку №42, і там тепер величезні ями. Працівники закидали ці ями асфальтом, але навесні асфальт «зійшов» разом зі снігом. А у подвір'ї «Китайської стіни» був раніше фонтан, який чомусь заасфальтували. Ще є проблема з кленами на проспекті Космонавтів — біля Келецької їх все-таки зрубають. З 20 кленів там 12-15 штук аварійні. Добре було б, щоб посадили саме клени, а не сакури, — сказала керівниця прес-клубу Наталія Болховська, що мешкає на проспекті Космонавтів.

Вінничанин Віталій Мельник, що довгий час прожив на проспекті Юності, розказує, що проблема Вишеньки — не у відсутності місць для прогулянок. А в тому, що це все застаріле.

— Завдяки тому, що мікрорайон будували комплексно на пустому полі, на Вишеньці немає дефіциту місць для відпочинку. Проте, воно вже все старе. Згадайте хоча б, яким «побитим» був проспект Космонавтів. Громадські простори треба оновлювати. Рано чи пізно дійдуть й до інших місць в цьому мікрорайоні. Є й проблемні місця — по вулиці Стельмаха, так званий «Чорнобиль». Там взагалі нічого немає — тільки щільна забудова, багатоповерхівки. Ще проблеми по району старий асфальт в подвір'ях та відсутність достатньої кількості місць для парковок, — сказав Віталій.

Діліться в коментарях під цією новиною та в групі «Новини Вінниці vn.20minut.ua» власними пропозиціями про те, як можна змінити на краще Вишеньку. Незабаром на сайті «20хвилин» з’являться матеріали й про інші мікрорайони у Вінниці.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Серж Волчег

    Убейтесь со своей вишенкой. ВИП район. делайте шото в и других!

    Порошенко reply Серж Волчег

    еще одного жаба задушила :)
  • Konstantin Shumeyko

    Других районов кроме вишенки нет? От космонавтов до края города три остановки. Ещё есть старый город, тяжилов, гпз, центр пусть покрывается руинами, пусть рассыпается юбилейный вместе с полуразваленой территорией что рядом, 50-летия победы, запорожца, вокзал, с вечной проблемой парковки, Кирова, и т.д. Но нет, давайте делать вишенку. Там видите ли юности устарело.

    Олексій reply Konstantin Shumeyko

    И что там на старом городе можно реконструировать, коли менталитет такой, что любой лоскут земли под курятник забрать и под тротуар 0,5 метра оставить?

    Иван Порошенко reply Konstantin Shumeyko

    Шо завидно?
  • Vladimir Molotov

    я так понял, других перемен кроме как на вишенке больше не требуется?

    ясно. понятно.

    Иван Порошенко reply Vladimir Molotov

    можете забрать на старый город клены под сруб )
  • Daily

    в кожному дворі ями та горби,потрібна бруківка, там де паркують   машини повинна бути бруківка з наповнювачем ,гаражі металеві гнилі кособокі різнокольорові по кутках замахали також
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up