«Потрібні кошти для захисників з Вінниччини»: волонтери відкрили збір на авто для військових

«Потрібні кошти для захисників з Вінниччини»: волонтери відкрили збір на авто для військових
  • Військовослужбовцям з 95-ї бригади потрібна високопрохідна та мобільна автівка. Вінницькі волонтери розпочали збір коштів. Просять долучитися усіх небайдужих. 

«Захисники з Вінниччини, а саме солдати з 95-ї бригади, потребують допомоги. Необхідно зібрати кошти на автомобіль для виконання бойових завдань та перевезення поранених бійців», — написав на своїй сторінці у Фейсбук вінничанин Андрій Пентела.

Благодійний збір Андрій відкрив разом з колишнім військовослужбовцем 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Юрієм Стрижовим. Після отримання поранень та контузій, Юрій за станом здоров’я не може продовжувати нести службу, тому вирішив допомогти побратимам з пошуком авто. 

— Назад мене вже не візьмуть, але я можу допомагати як волонтер. Мій командир та хлопці зараз служать на Сході. Вони дуже просили машину, бо багато їхніх погоріло, — розповідає Юрій Стрижов. — У них зараз залишилося одне нормальне авто. Для якісного виконання бойових завдань та вивозу поранених з поля бою цього замало. Є ще й «шишарики» (ГАЗ-66 — авт.), але вони зазвичай виїжджають з мінометами, тому поранених немає куди класти. 

Відео дня

Юрій каже, що вони планують придбати «Джип Черокі» або «Ніссан Навара». Якщо не вийде, купуватимуть інший позашляховик з високою прохідністю, мобільністю й транспортабельністю. На таких машинах, пояснює вінничанин, можна евакуювати двох бійців на ношах, доставити на позиції бойовий комплект, чи потягнути міномет 120-го калібру. 

— Машину братимемо в Польщі. Я знаю польську мову. Завдяки цьому можна пояснити продавцеві, кому і навіщо потрібна автівка, щоб він міг трішки скинути з вартості, — говорить Юрій. — Ми відкрили збір на 160 тисяч гривень. Це вартість справної машини з повним баком палива. Після купівлі я доставлю її до Краматорська, або ближче до позицій хлопців, якщо в цьому буде необхідність. 

— Знаємо, що соцмережі переповнені проханнями про допомогу від початку повномасштабної війни. Знаємо, що ви втомилися. Але ми все одно просимо вас приєднатися до нашого збору, адже не маємо іншого виходу. Хлопцям на передовій потрібні «колеса», і ми мусимо їх їм дати, — говорить волонтер Андрій Пентела. — Будь ласка, підтримайте наш збір будь-якою сумою: п’ятьма, десятьма чи п'ятдесятьма гривнями. Це невеликі, але важливі внески у наближення нашої перемоги.

Долучитися до збору коштів можна за реквізитами: 

Картка «Монобанку»: 4441 1111 5070 2326 —  Лазарева Олена (дружина Андрія)

Монобанка: https://send.monobank.ua/jar/AJNNndMMmC

Читайте також:

Мільйон — на день народження. Як гурт «Смерека» з Піщанки збирає гроші для ЗСУ

Герої тилу. Як у Вінниці позашляховики переробляють на бандеромобілі та передають на фронт

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Наталия Куца

    !!!!!!!!!!
  • Nastya Bezpalko

    +++
  • Яна Звонцова Кочубей

    Можна запитати, як виїжають закордон?

    Яна Звонцова Кочубей reply Яна Звонцова Кочубей

    Александр Царевский шкода що волонтерів не випускають

    Александр Царевский reply Яна Звонцова Кочубей

    Яна Звонцова Кочубей  комісований випустять і під убд зможе завезти 1 авто без розмитнення
    Інше питання стан авто

    Читач64 reply Яна Звонцова Кочубей

    Андрій батько трьох дітей

keyboard_arrow_up