Пострадянське. Які звички ми перейняли від старшого покоління?

Пострадянське. Які звички ми перейняли від старшого покоління?
Вибивати килими взимку — запорука свіжості та чистоти
  • Всі ми родом з дитинства, а більшість з нас – з минулого століття. Тому так чи інакше ми пов’язані з Радянським Союзом, бо там жили наші батьки, бабусі та дідусі.
  • Читайте про звички, які залишилися нам в спадок від родини і, може, впізнаєте й себе.

Може ще знадобиться

Наші бабусі, як і батьки залежно від віку застали кілька періодів, коли певні товари були в дефіциті. Тому в більшості випадків, вдома в шафі, на антресолі чи на балконі зберігаються речі великої давнини: постільна білизна та рушники, сервізи, нові черевики та одяг, який пожалкували вдягнути «тут і зараз» і залишили до кращих часів.  Таким чином люди відчувають себе спокійнішими, адже про всяк випадок є все необхідне.  Однак нині молодь більш схильна до мінімалізму, а тому не вбачає потреби у накопичуванні. Тим паче, а цьому немає практичних підстав. Купити можна будь-що і саме тоді, коли це буде необхідно. Але якщо обов’язково потрібно щось збирати — хай це будуть гроші, вони завжди знадобляться.

Опитування

Ви схильні до накопичування старих речей?

Відео дня

Дача — не місце для відпочинку

Протягом тижня більшість людей працює і паралельно планує відпочинок на дачі на вихідних. Але як тільки наступає субота, руки самі тягнуться до лопати чи сапи, адже земля чекає! І хоч вже давно молодь не сприймає дачу, як «годівницю», звичка добряче попрацювати там залишається. Те ж саме і з фізичною активністю, адже в більшості досі побутує думка про те, що город  — найкраща альтернатива спорту. І хоча день на свіжому повітрі справді гарно вплине на здоров’я, прополоті грядки навряд подарують рельєфи на тілі.

Опитування

Чи бувала у вас крепатура після роботи на городі?

Відпустка — вдалий час для ремонту

За тією ж звичкою наших родичів, свою жадану відпустку ми витрачаємо на реалізацію якогось масштабного плану. І замість відпочити, кудись поїхати чи просто відіспатися, більшість «пиляє, фарбує, будує, або просто займається генеральним прибиранням. Можливо це виглядає дивно,  але відчуття задоволення від виконаної роботи інколи дає нам більше сили, аніж пасивний відпочинок.

Опитування

Знаходилися важливіші справи за відпочинок під час відпустки?

Літо — пора робити закрутки

Старшому поколінню, яке виросло на дефіцитах, досі важко зрозуміти, як це — не робити влітку консервацію. Протягом їх життя кінець літа і початок осені означав збір урожаю, підготовку банок і кришок. Потім щодня вся родина пітніла на кухні, готуючи компоти, малинове варення, закручуючи помідори та огірки. В більшості родин ця традиція настільки закоренилася, що люди впевнені, що консервація — необхідна в кожному домі.

Опитування

Ви робите консервацію?

Ресайклінг або пакет з пакетами

Мабуть, в кожному домі є вимита баночка з-під томатної пасти або пакет з пакетами. Для старшого покоління ці речі мають свою цінність і тому вони ставляться до них дуже бережно. Справа в тому, що ще в далеких 1970-х роках целофан був практично «диковинкою» для радянських людей. В нього упаковували подарунки, а пакети після використання обережно прали й сушили, щоб мати можливість використати ще не один раз.

Опитування

У Вас є вдома пакет з пакетами?

Читайте також:

Друге життя непотрібних речей або Куди подіти старий одяг: приймальні у Вінниці

Місця сили: де у Вінниці люди перезавантажуються від стресів
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач49

    Консервація,то  супер! Особливо огірочки,помідори - супер закусочка) а як подумаєш,що твоє,без нітратів... А от більшість ягід краще морозити невеликими порціями,дістаєш взимку малину,а вона як тільки з саду...Ням)
  • Олександр Павленко

    Напишіть про ще давні часи, як українськи козаки москалів рубали.

keyboard_arrow_up