Попрощалися з полковником, який загинув у квітні 2022 року в Маріуполі

Попрощалися з полковником, який загинув у квітні 2022 року в Маріуполі
  • У Могилів-Подільському провели в останню путь військовослужбовця Донецького прикордонного загону полковника Валерія Борсука.
  • Військовий загинув під час виконання бойового завдання в Маріуполі у квітні 2022 року.
  • Понад рік рідні вважали його безвісти зниклим та жили в неспокої та очікуванні. Попри все — сподівалися на диво. На жаль, реальність війни надто жорстока…

Про Героя

Уродженець Миколаївщини, Валерій Борсук у 2003 році закінчив вищий прикордонний навчальний заклад й розпочав військову кар’єру офіцера-прикордонника.

Майже 16 років військової служби пройшли у Могилів-Подільському прикордонному загоні. З 2021 року Валерій проходив службу у Донецькому загоні.

Прикордонник з першого дня вторгнення став до оборони міста Маріуполь. В надважких умовах разом з побратимами героїчно боронили займані позиції, самовіддано тримали оборону та відбивали ворожі наступи.

Відео дня

9 квітня 2022 року полковник Борсук у черговому бойовому протистоянні з російським окупантом отримав поранення, несумісне з життям.

Світла людина

Попрощатися з Валерієм прийшли друзі, військовослужбовці прикордонного загону, бойові побратими, представники влади та усі, хто його знав.

Колеги по службі згадують: «Він був справжнім офіцером, мужньою, рішучою і водночас доброю, надзвичайно світлою людиною. Це був справжній товариш, який завжди прийде на допомогу».

Валерій понад усе любив і цінував сім’ю. У захисника залишилися мати, дружина, діти та брат.

Прощання

— Люди зустріли траурну ходу «живим коридором», стоячи на колінах з квітами у руках, аби віддати шану та повагу відважному захиснику, який віддав життя за Україну, — передає Могилів-Подільський прикордонний загін.

Поховали Валерія на Алеї Слави поруч з іншими військовослужбовцями, які загинули захищаючи Україну.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Трьом військовим з Вінниччини просять присвоїти посмертно звання Героїв України

Росія обстріляла Вінниччину «Шахедами»: працювало ППО, є влучання біля Калинівки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Tetyana Poberezhna

    Вічна та світла пам'ять Герою!
  • Tetiana Kesler

    Вічна пам'ять Герою
  • Валентина Борденюк

    Вічна пам'ять Герою України, рідним щирі співчуття.
  • Света Хмуровська

    Слава і вічна пам'ять г

keyboard_arrow_up