«Похмуре небо застигло у скорботі»: Лаврівка провела в останню путь Героя

«Похмуре небо застигло у скорботі»: Лаврівка провела в останню путь Героя
  • Військовий Станіслав Побережний із Лаврівки під час бойового завдання отримав важке поранення.
  • Протягом місяця лікарі намагалися врятували Героя. На жаль, 1 лютого його серце зупинилось.
  • У цю суботу, 4 лютого, громада провела воїна в останню путь.

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко розповів, що 2 січня 2023 року під час виконання бойового завдання солдат Станіслав Побережний отримав вогнепальне осколкове поранення. Він потрапив під мінометний обстріл поблизу міста Соледар Донецької області. Протягом місяця лікарі боролися за його життя у Слов’янську, Артемівську, Дніпрі, Черкасах, Києві, а 1 лютого його серце зупинилося у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону у Львові.

Станіслав Побережний народився 20 жовтня 1969 року в селі Лаврівка. У 1984-му закінчив місцеву школу, а протягом 1986-1987 рр. навчався на водія та автокранівника при ДОСААФ. Протягом 1988 та 1989 рр. проходив строкову військову службу в м. Фінстервальде (Німеччина). Після демобілізації у 1989 р. працював у колгоспі «Дружба», потім — у Вінницьких тепломережах. З 1999 року був водієм маршрутного таксі, а протягом 2005-2019 рр. — водієм служби таксі м. Києва. 26 лютого 2022 року мобілізований до лав ЗСУ та проходив службу на півдні України. Був майстром взводу технічного забезпечення танкового батальйону військової частини А3425.

Станіслав Побережний віддав життя за Україну. Це важка втрата для його трьох доньок та онука.

Відео дня

Героя 4 лютого поховали у рідній Лаврівці.

— Провели в останню дорогу нашого мужнього земляка Станіслава Побережного. Він поклав своє життя за мирне майбутнє кожного з нас, за спокійне «завтра» в Україні і рідній громаді, — каже Михайло Демченко. — Похмуре небо застигло у скорботі разом з рідними, друзями, сусідами і побратимами воїна. Невимовно боляче прощатися з порядними, сильними, чесними людьми. Саме таким був Станіслав Андрійович. Вічна пам'ять захисникові! Герої не вмирають»!

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним загиблого Героя.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

На війні біля Бахмута загинув військовий Олександр Волос з Браїлова

«Він був ідеальним прикладом для дітей»: пам'яті Героя Володимира Гаврилюка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (61)
  • Валя Крот

    Царство небесне Герою
  • Инна Сковрунська

    Вічна пам'ять Герою 😢
  • Галина Довгополюк

    Вічна пам'ять і вічний спокій воїнам, які загинули за Україну, родині щире співчуття і терпіння
  • Алла Фещук

    Вічна шана і світла пам’ять Герою…

keyboard_arrow_up