Переселенка з Волновахи створює жовто-блакитні прикраси на підтримку ЗСУ

Переселенка з Волновахи створює жовто-блакитні прикраси на підтримку ЗСУ
  • Після евакуації мешканка Волновахи Аліна Самойленко продовжує творити. У Вінниці дівчина виготовляє прикраси з бісеру на продаж. Частину прибутку вона віддає на підтримку Збройних сил України.

Переселенка з Волновахи 22-річна Аліна Самійленко двічі тікала від війни. 2014-го з Донеччини до Харкова. А коли росія пішла повномасштабною війною проти України, переїхала до Вінниці з мамою Вікторією. Зараз, кажуть жінки, повертатися нікуди. На їхній будинок скинули бомбу, помешкання зруйноване вщент.

— Напад росії на Україну переламав життя багатьом родинам, —  розповідає Аліна. —  Моя родина також постраждала. Через цю війну ми втратили рідний дім та рідних людей… Рятуючи свої життя нам довелося пройти складні випробування. Але зараз ми вже у безпечному місці, у Вінниці.

Відео дня

Зараз мама та донька на мирній території виготовляють прикраси, які продають.

Аліна вишиває бісером брошки та сережки, Вікторія робить коробочки для пакування. Частину грошей від продажу виробів, каже Аліна, віддають на потреби армії.

Загалом, виробництвом аксесуарів Аліна займається вже три роки. За її словами, це заняття допомагає розслабитися та знімає нервову напругу. Під час війни хобі допомогло зібрати кошти на допомогу армії. 

—  Щоб допомогти нашим захисникам вичавити зло під назвою  «руський мир» з нашого рідного міста я вирішила робити те, що гарно вмію — плести прикраси та відправляти 20% від прибутку для ЗСУ, — каже майстриня. — Попит на патріотичні брошки є, вони підіймають дух, особливо люди з-за кордону замовляють. 

Кожна брошка виготовляється близько п'яти годин, вона коштує близько 400 гривень. 15 тисяч гривень за місяць дівчина переслала Збройним силам України.

 

 Читайте також:

 За життя війну баче вдруге. 81-річна вінничанка Ганна Пєстова шиє матраци для захисників

«Мімішні малюнки у минулому». Художник Максим Березюк створює патріотичні картини на одязі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up