Священик і ММА: як отець створив бійцівський клуб і виховує чемпіонів

Священик і ММА: як отець створив бійцівський клуб і виховує чемпіонів
  • У селі Ілляшівка, що поблизу Тростянця у Гайсинському районі, настоятель місцевого храму Різдва Святої Богородиці отець Андрій створив бійцівський клуб ММА.
  • Заклад функціонує вже вісім років і за цей час підготував не просто учасників світових змагань, а й призерів та переможців континентальних. Як співіснують віра у Бога та бойові мистецтва дізнався журналіст «20 хвилин».

Храм Різдва Святої Богородиці у Ілляшівці один з наймолодших на Вінниччині. Йому лише трохи більше 30 років. 23 з них у ньому служить Андрій Коваль. Настоятелю зараз сорок вісім. Це був його перший і, до нині, єдиний прихід, в якому довелося служити.

— Я сам родом з Тульчинщини і знаю, що сільські діти у порівнянні із міськими обділені у можливостях всебічного розвитку. Зокрема і фізичного, — розповів отець Андрій. Священик додав, що порадившись із прихожанами, вирішили створити у селі клуб змішаних єдиноборств. У такий спосіб було найлегше відвернути юнаків та дівчат від шкідливого впливу вулиці, а разом із тим, навернути їх до православної віри.За вісім років складно підрахувати скільки всього було відвідувачів. Чимало з них зараз на фронті, адже по закінченню школи обрали військову службу. 

Відео дня

Так, вихованець СК «Ілля Муромець» - Дьордяй нагороджений медаллю «За військову службу Україні». Ще з дитинства Андрій мріяв бути військовим. Тому, завжди займався спортом та намагався бути кращим у всьому. Андрій Дьордяй — багаторазовий чемпіон області та призер Всеукраїнських змагань з рукопашного бою. 5 березня 2022 року достроково закінчив військову академію у Львові, отримав звання лейтенанта та одразу вирушив на фронт. Там командує артилерійською батареєю.

Його настоятель Андрій Коваль і зараз возить дітей на змагання. Усе коштом церковного приходу. Також допомагають і місцеві підприємці. Без нагород додому не повертаються.

Окрім навчанню бойовим мистецтвам у Ілляшівському клубі діти опанувують історію. Регулярної їздять на екскурсії, вивчають святе письмо. Без відвідин храму займатися єдиноборствами неможливо. Кожне заняття розпочинається та завершується молитвою. 

Читайте також:

Коли спорт сильніший війни. Вінницькі ДЮСШ запрошують на безкоштовні тренування

Автографи на клубній футболці від «Манчестер-Сіті» та платівка «Статус Кво» 70-х років. Які лоти готують організатори аукціону для підтримки ЗСУ?

Озброєний і у шоломі: вінницька майстриня Наталя Дремлюга створила бойового гусака

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

  • Михайло Лисенко

    Слава Україні.

keyboard_arrow_up