Обірвалося життя військового лікаря з Вінниці Сергія Гайструка

Обірвалося життя військового лікаря з Вінниці Сергія Гайструка
  • Від тяжкої хвороби помер Сергій Гайструк — капітан ЗСУ, голова медичної частини батальйону «Дністер».

Друзі Сергій у соцмережах повідомили: «Страшна втрата. Несправедливо. Нечесно. Лікар. Спортсмен. Патріот. Герой. Воїн. Друг родини. Приклад для багатьох. Ви не одному бійцю зберегли життя, а собі не змогли. Сергій Гайструк, спочивайте з миром... Сил і мужності родині і близьким».

Олена Жучинська повідомляє, що прощання з Сергієм відбудеться у п’ятницю з 18.00, за адресою вул. Батозька 12, «Реквієм». Похорон — в суботу 25.03, початок о 14.00, за тією ж адресою — вул. Батозька, 12.

Відео дня

«У велике церковне свято, в день Сорока святих мучеників, на 63-му році життя, нас покинув капітан ЗСУ, голова медичної частини батальйону «Дністер» — Сергій Анатолійович Гайструк. 
Згідно з церковними переказами, сорок воїнів були кращою дружиною у війську давньоримського імператора Ліцинія. Він був жорстоким язичником і намагався позбутися християнської віри. Всі сорок мучеників з легіону відмовилися зректися християнства, за що загинули, — цитуємо повідомлення. — Люблячий чоловік, чудовий батько, ніжний дідусь, вірний товариш, лікар, бізнесмен, політик, громадській діяч, людина, яку згадуєш з посмішкою на обличчі. Маючи нагоду і усі підстави виїхати за кордон та зустріти народження свого першого онука, Сергій підписав контракт з ТРО, ще до початку вторгнення. І з першого дня приступив до виконання своїх обов’язків. Не відмовився від своїх принципів, жив на повну до останнього дня, стояв на захисті своєї країни. Пішов у велике свято, а отже — жив гідно законам Божим. Спи спокійно, ти зробив усе найкращим чином для своєї сім’ї та для своєї Батьківщини… України».

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (260)
  • Nadiya Pyvovar

    Вічна пам'ять і. Царство.  Небесне   Герою. України ! Співчуття рідним і близьким .
  • Людмила Сычук

    Вічна світла пам'ять
    Царство небесне
    Щирі співчуття рідним та близьким Героя
  • Chantal Chantal

    🙏
  • Галина Попко

    Царство небесне та вічна пам'ять 🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up