На війні загинули десантник Андрій Сінолуп та піхотинець Богдан Самусь

На війні загинули десантник Андрій Сінолуп та піхотинець Богдан Самусь
  • Захищаючи Україну, загинули Герої з Вінниччини Андрій Сінолуп та Богдан Самусь.

На війні загинув Андрій Сінолуп

4 листопада у Луганській області від поранень, не сумісних з життям, загинув Андрій Вячеславович Сінолуп. Про це повідомляє Бершадський міський голова Віталій Драган.

Герой був навідником 9 парашутно-десантної роти 3 парашутно-десантного батальйону солдат.

Відео дня

 

— Важка звістка знову прийшла у нашу громаду. Вічна пам’ять загиблому Герою, який віддав своє життя за Україну! — йдеться у дописі.

У боях загинув Богдан Самусь

У боях за Україну 18 жовтня загинув випускник історичного факультету Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського Богдан Володимирович Самусь. Про це повідомляє Історичний факультет ВДПУ.

Захиснику було 39 років. Він народився у селищі Вороновиця, що на Вінниччині. Загальну середню освіту здобув у Вінниці. У 2006 році, після закінчення Вінницького державного педагогічного університету, працював вчителем у селі Широка Гребля Вінницького та селі Яруга Могилів-Подільського районів.

 

Богдан Самусь був учасником Революції Гідності. У 2014 році він добровільно вступив до батальйону «Донбас» та служив у десантно-штурмовій бригаді. З 24 лютого 2022 року у званні сержанта виконував обов’язки командира взводу 35 бригади морської піхоти. Мав позивні «Філософ» і «Безстрашний».

— Його життєвим кредо було: «Якби не такі як я, то вони були б вже на Говерлі!». Богдан був сміливим, принциповим, завжди боровся за справедливість, — йдеться у дописі.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття рідним загиблим Героїв.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Жмеринка зустрічає Героя. На Донеччині загинув військовий Роман Буран

Диво під час війни: Іван Болюбаш, якого вважали загиблим, виявився живим

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (79)
  • Лілик Тетяна

    Щирі співчуття рідним та близьким.Вічна пам‘ять СИНАМ УКРАЇНИ!
  • Лідія Старовірець

    Вічна пам'ять
  • Nelya Mateush

    Герої не вмирають Вічна пам'ять Царство Небесне...Богдан був моїм однокласником...спочивай з миром, ти захищав нас на землі, тепер будеш захищати з неба...щирі співчуття родині і близьким💔🫂
  • Олена Барська

    Вічна пам'ять мужнім захисникам. Щирі співчуття рідним, родинам.

keyboard_arrow_up