«На щиті» додому повертається військовий, який загинув у січні у Бахмуті

«На щиті» додому повертається військовий, який загинув у січні у Бахмуті
  • Олександр Булаївський загинув при виконанні бойового завдання 31 січня 2023 року в місті Бахмут. Завтра, 13 липня, Герой назавжди повертається до рідної домівки.

Життєвий шлях

Олександр Булаївський народився 29 квітня 1971 року в місті Погребище.

У 1978-1986 навчався в середній школі. Після закінчення восьмого класу вступив до Вінницького технікуму залізничного транспорту, після закінчення якого у 1990 році здобув кваліфікацію «технік-механік».

В цьому ж році вступив до Ленінградського військового вищого училища залізничних військ, яке закінчив в 1994 році, здобувши кваліфікацію «інженер шляхів сполучення».

Відео дня

Після закінчення військового училища проходив службу у Дніпропетровській області в місті П'ятихатки у військовій частині на посаді заступник командира по технічному забезпеченню.

В кінці 90-х років повернувся в рідні краї, звільнившись зі служби, одружився, разом з дружиною виховували доньку.

Займався ремонтом авто. Цій справі присвятив своє життя. Був спеціалістом у цій сфері, майстром.

Війна 

У жовтні 2014 року, псля початку російсько-Української війни, Олександр проходив військові збори, а з 2016 року проходив службу в Мотилів-Подільському прикордонному загоні.

— З початку повномасштабного вторгнення росії, не чекаючи повістки з військкомату, 27.02.2022 р. повернувся на попереднє місце служби, звідки був направлений на північні рубежі України де приймав участь у забезпеченні заходів з національної безпеки і оборони Чернігівської та Сумської областей, де йому присвоєно чергове звання, капітан військової служби — зазначають у повідомленні громади. — В січні 2023 року був направлений в найгарячішу точку бойових дій — м. Бахмут на посаду начальника комендантського відділення прикордонної комендатури швидкого реагування.

У його підпорядкуванні було 35 бійців. З ними він був пліч-о-пліч на передових позиціях до останнього свого бою.

Загинув Олександр при виконанні бойового завдання 31 січня 2023 року в м. Бахмут.

Живий коридор для Героя

13 липня 2023 року спецтранспорт «На щиті» привезе додому полеглого воїна Олександра Булаївського. Орієнтовно з 08.30 до 09.30 години.

Маршрут траурного кортежу: с. Бабин – с. Оратів – смт Оратів по вулиці Героїв Майдану.

— Прохання до громади — прийти на маршрут слідування транспорту та живим коридором віддати шану загиблому Герою, — зазначають у повідомленні Оратівської селищної територіальної громади.

Прощання з Олександром розпочнеться об 10.00 у будинку за місцем проживання загиблого, після чого траурна процесія прослідкує від вул. Героїв Майдану до Оратівської селищної ради (вул. Героїв Майдану), де о 11.00 відбудеться прощальний мітинг.

Після мітингу останній шлях загиблого Героя пройде від центру смт Оратів через Алею прапорів та вул.. Подільська до церковного храму.

О 12.00 в храмі Успіння Пресвятої Богородиці ПЦУ смт Оратів, відбудеться чин похорону за загиблим воїном.

Поховають Олександра на місцевому цвинтарі у смт Оратів.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Людмила Корольчук

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ТОБІ ГЕРОЮ УКРАЇНИ
  • Оля Пушкарь

    Вічна Пам'ять ГЕРОЮ 🙏💔🕯️🥀
  • Tetyana Poberezhna

    Вічна та світла пам'ять Герою!
  • Ольга Федоришена

    Царство Небесне Герою.

keyboard_arrow_up