«Люди тут добрі і терплячі»: перші враження волонтера із Нідерландів про Вінницю

«Люди тут добрі і терплячі»: перші враження волонтера із Нідерландів про Вінницю
Пол на фото праворуч
  • Пол Моргенштерн — 26-річний волонтер із Нідерландів, який вперше приїхав в Україну близько місяця тому, і залишиться жити у Вінниці майже на рік. У цей час він буде проводити безкоштовні розмовні клуби, тренінги та майстер-класи для вінничан. 
  • Хлопець розповів нам про його перші враження від нашого міста, проекти, які він тут організовує, як волонтер та складнощі, які виникають в нього у Вінниці. 

 

З Полом ми вперше познайомилися на англомовній зустрічі наприкінці жовтня, тоді Пол тільки тиждень був в Україні. Приїхав він сюди, як волонтер Європейського корпусу солідарності (ESC) у центрі розвитку «Pangea Ultima». 

Пол Моргенштерн із Нідерландів, однак народився він в маленькому селі в Новій Зеландії під назвою Тай Тапу. Це невелике село на околиці Крайстчерча, другого за величиною міста Нової Зеландії. Хлопець любить подорожувати, він побував вже у 14 країнах Світу, у деяких з них жив довгий проміжок часу. Та в Україну Пол приїхав вперше. 

— Поки що мені тут подобається. Це сильно відрізняється від мого досвіду проживання в Росії, тут люди набагато тепліше ставляться до незнайомців, — каже Пол. — Моє перше враження про Україну складалося ще до приїзду сюди, з розповідей приємних знайомих росіян, та інших багатьох моїх друзів, які бували тут. Коли ж я приїхав сюди, то лише підтвердив їхні розповіді наяву. Одне з перших, що потрапляє під увагу — це те, багато будівель виглядають радянськими, що я й очікував побачити. Але є будівлі побудовані до Радянського Союзу із іншим стилем, який можна побачити в Петербурзі, що було приємною несподіванкою. 

Відео дня

Окрім подорожей, Пол любить смачно поїсти і готувати. Розповідає, одне з його улюблених занять під час подорожей — це куштування нових продуктів та вин. 

— Перша страва, яку я спробував в Вінниці була фактично грузинською. Це було щось схоже на піцу, яку я їв з смачним вином. Це безумовно призвело до того, що вінницькі ресторани грузинської кухні я почав відвідувати. Однак все ще відчуваю, що мені потрібно спробувати традиційну українську їжу, це ще обов'язково має статися, — каже Пол. 

Волонтер розповідає, що найбільше у місті йому подобається центр Вінниці з усіма кафе та барами, які працювали до блокування вихідних. Каже, у місті гарна атмосфера, яка була б дуже приємною влітку. 

— Основні труднощі, які виникли у мене, це лише, те, що одна з моїх банківських карток, не працює в трамваї та друкує неправильну етикетку при покупці овочів, — розповідає хлопець. — Проте у всіх випадках люди досить добрі і терплячі, щоб допомогти мені виправити помилку. Я не володію українською, лише кілька слів знаю російською, але люди у місті мені зачасту допомагають з усім. Це багато говорить про людей в Україні та мій досвід переїзду сюди взагалі.

Координує численні проекти у Вінниці

— Моя університетська освіта була в Кентерберійському університеті за спеціальністю історія та політологія. Для здобування ступеня «майстра» я повернувся до Нідерландів і вивчав міжнародні відносини. Паралельно почав здобувати освіту з історії. Однак я вирішив припинити це навчання, оскільки курс був не таким, як я сподівався. Пізніше я пройшов курс, щоб стати вчителем англійської мови, і збирався переїхати в Італію, щоб розпочати нову роботу вчителем, але наступила пандемія, — розповідає Пол.

— В даний час я є волонтером Європейського корпусу солідарності (ESC) у центрі розвитку «Pangea Ultima». Я координую численні проекти з багатьма партнерами: креативний проект із школою англійської мови в «Меріленді», клуб політичних дебатів, фотоклуб з молодіжним центром «Квадрат» та мовні клуби англійською та голландською мовами з «Level 80» та Vinsmart. Це все моя мета приїзду до Вінниці, — каже волонтер. 

Детальніше про безкоштовні проекти Пола та як до них долучитися можна дізнатися ТУТ. У Вінниці Пол буде до серпня. Проте, каже, може залишитися й довше, все залежить від можливостей. 

 

Читайте також:

Здавай старий одяг — допомагай іншим. Куди у Вінниці можна віддати непотрібні речі?

«Всі наші клієнти йдуть від нас щасливими»: три історії вінницьких жінок-підприємниць

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anna Rita

    Это он ещё в группу - чёрный список Винницы 😂 где цари и царицы всем недовольны.
  • Владимир Пронин

    Зря Вы так.
  • Serhii Mazur

    Это они к нему добрые, а друг друга закопать готовы.

    Владимир Пронин reply Serhii Mazur

    Serhii Mazur зря Вы так.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up