Літин в останню путь проводить полковника прикордонної служби

Літин в останню путь проводить полковника прикордонної служби
  • Під час виконання завдань із забезпечення захисту суверенітету та територіальної цілісності України, героїчно загинув мужній офіцер, полковник прикордонної служби Олександр Очеретнюк. Сьогодні, 20 квітня, Героя проводять в останню путь.

Полковник Олександр Очеретнюк загинув 15 березня.

Минулої доби Літин зустрів тіло воїна. Місцеві мешканці створили живий коридор центральними вулицями громади. Про це повідомила Літинська селищна рада.

О 10 ранку 20 квітня розпочалася церемонія прощання з Олександром. 

Відео дня

— Висловлюємо щирі співчуття родині Олександра Володимировича, ми завжди пам’ятатимемо наших захисників, їх самопожертву, героїзм та відданість Україні, — цитуємо повідомлення.

Державна прикордонна служба України повідомляє, що свій бойовий шлях Олександр розпочав ще у 2014 році. У 2017 році вступив у підрозділ спеціального призначення ДОЗОР, з 2018 року полковник Очеретнюк керував підрозділом.

24 лютого 2022 року прикордонні підрозділи переформатувалися з правоохоронних в бойові. Олександр керував підрозділом у боях за Київ, на Донецькому та Запорізькому напрямках.

— Того дня, з метою недопущення просування ворожих військ на Запорізькому напрямку, бойова група, яку очолював полковник Очеретнюк, отримала завдання на штурм позицій загарбників. Олександр особисто очолив одну з бойових мобільних груп, яка вступила в запеклий бій з ворогом. Окрім стрілецького бою противник, ризикуючи втратити позиції, застосував велику кількість протитанкових керованих ракет, — цитуємо повідомлення. — Один з ворожих снарядів влучив у перший бронетранспортер, в якому був Олександр. Бойова група, яку очолював полковник Очеретнюк, виконала бойове завдання. Але, на жаль, Олександр вийшов з цього бою на щиті. Офіцер отримав численні поранення, несумісні з життям, та загинув на місці.

Наказом Голови Державної прикордонної служби України від 20 березня 2023 року, за героїзм та мужність, проявлені під час виконання завдань із забезпечення захисту суверенітету та територіальної цілісності України, Олександру Очеретнюку присвоєно посмертно чергове військове звання «полковник».

У прикордонника залишилися дружина та син.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (92)
  • Раиса Кабалюк

    Вічна Пам'ять Слава Герою України 🇺🇦 Щирі співчуття рідним і низький уклін вам.
  • Валя Крот

    Царство небесне Герою, спочивай з миром
  • Ольга Паламарчук

    Світла  та вічна пам'ять Герою України!Щирі співчуття рідним.
  • Наталя Максімова

    Вічна пам'ять Герою!

keyboard_arrow_up