Капелан Юрій служить у батальйоні «Ветеран». У мирному житті вінничанин ремонтував авто

Капелан Юрій служить у батальйоні «Ветеран». У мирному житті вінничанин ремонтував авто
  • Капелан розповів про службу у вінницькому добровольчому територіальному батальйоні «Ветеран».

«Капелани не воюють зі зброєю у руках, моя головна зброя — то слово», — проникливо почалася розмова із капеланом Юрієм. Про це повідомляється на сторінці 120 бригади територіальної оборони ЗСУ у Фейсбук.

Широкомасштабна війна поставила наших захисників і захисниць перед новими дуже складними викликами, а, отже, моральна та духовна підтримка потрібні як ніколи. В той час коли рідні та друзі далеко і зв’язку з близькими нема, а поділитися тим, що турбує дуже хочеться — на допомогу завжди прийде військовий капелан.

Капелан Юрій нещодавно на службі у вінницькому добровольчому територіальному батальйоні «Ветеран». У мирному житті за професією технік, займався ремонтом авто. Ще 12 років тому навчався в Одеській семінарії. Вирішив, що в умовах війни може бути потрібним нашим захисникам.

Відео дня

«Війна — це простір, де людина радикально переосмислює життєві цінності. Тому дуже велика кількість людей намагається знайти духовне пояснення тому, що відбувається. Зокрема вони звертаються до Бога».

Основне завдання капелана — задовольнити духовно-релігійні потреби особового складу. Важливо, щоб поряд була людина, яка вислухає та розрадить. Головне для військовослужбовця — не втрачати ВІРУ. Віру у правду, справедливість, перемогу.

Все буде Україна!

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

 

Читайте також:

Під час штурму Мар’їнки загинув Олег Рогозянський. Сиротами залишились дві доньки

Загинув від ворожого мінометного обстрілу під Авдіївкою Вячеслав Баранецький

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up