Історія успіху. Як безробітна вінничанка відкрила власну справу на кошти Центру зайнятості

Історія успіху. Як безробітна вінничанка відкрила власну справу на кошти Центру зайнятості
Наталія Григорук створила першу у Вінниці дитячу дискотеку «Disco Diamond»
  • Безробітна вінничанка з інвалідністю три роки тому відкрила власну справу.
  • Стартовий капітал для цього їй надав Центр зайнятості. 
  • Про історію успіху з перших вуст — в матеріалі нашого кореспондента. 

Залишившись без роботи, вінничанка Наталія Григорук й не сподівался на той приємний подарунок, який приготувала їй доля. Подарунок, який змінив усе її життя і дозволив втілитись у реальність давній мрії.

«Грант»  від Центру зайнятості

А починалось усе звично і просто: залишивши роботу за станом здоров’я в державній установі Наталія стала на «біржу», кілька місяців отримувала виплати по безробіттю. На одному із семінарів дізналась, що Центр зайнятості надає бажаючим кошти для започаткування власного бізнесу. До почутого поставилась скептично, але вирішила, що нічого не втрачає і тому наважилась спробувати. 

Написала бізнес-проект, в Центрі його затвердили. Так як за час перебування на «біржі» Наталія уже отримала частину передбачених законодавством коштів, то їй одноразово виплатили те, що залишилось. І ця сума виявилась для жінки суттєвою.

Відео дня

Так давня мрія Наталії Григорук збулась і у Вінниці з'явилася дискотека для дітей, яка працює вже майже три роки. 10 грудня 2017 року, приблизно за місяць після отримання гранту, відбулось перше диско-шоу. Назву своєму дітищу жінка дала багатообіцяючу — «Діамант» (Disco Diamond). І як показав час, не помилилась.

Ідею підказала малеча

Бажання відкрити дитячий клуб чи дискотеку у Наталії виникло давно, коли бачила як люблять танцювати на весіллях чи інших урочистостях її маленькі доньки й інші діти. 

— Щойно залунає музика малеча починала рухатись в такт мелодії і ритму, веселитись. Я запитувала себе: «Невже ні у кого не виникає ідеї відкрити для малечі суто дитячу цікаву дискотеку, зі спецефектами, професійною роботою ведучих і діджеїв…?», — розповідає Наталія.

Втілити цю ідею самій жінці здавалось нереальним через брак коштів. І тому коли така нагода випала — скористалась нею.  

Рекламу робили люди 

Аби повідомити вінничан про старт свого проекту, Наталя розмістила повідомлення в соцмережах, розповіла про початок його роботи своїм друзям і знайомим, друзям своїх дітей. 

Результатом був ефект ланцюгової реакції: уже на першу у Вінниці дитячу дискотеку, разом з батьками прийшли майже 300 маленьких вінничан. За три роки існування «Disco Diamond» ця цифра зростає. 

— За два з половиною роки роботи нашого «Disco Diamond» у нас побували тисячі дітей не лише з Вінниці, а і з районів нашої області, а також з Хмельницької і Житомирської областей, з Києва. Вони від нашого заходу були в захваті, — розповідає організаторка дитячого проекту. — Захотіли приїхати навіть діти з Херсона. 

Шукала звичайний зал

Де проводити свою дитячу дискотеку Наталія Григорук ще не знала. Шукаючи відповідне приміщення зайшла й до торгово-розважального Центру «Feride Plaza». Побаченим була вражена, зрозуміла, — це те, що потрібно. 

— Я побачила, що у «Feride Plaza» є всі умови для проведення моєї дискотеки. Тут сучасно, тут все по-справжньому, все на вищому рівні — від зали до апаратури та обладнання. Адміністрація закладу пішла мені на зустріч, і я щиро вдячна їй за співпрацю та розуміння, — розповідає авторка проекту.

Не просто танці

Обмірковуючи формат дискотеки Наталія вирішила, що це мають бути не лише танці, а справжнє свято, наповнене цікавою, веселою та змістовною шоу-програмою. Тому запросила до співпраці професійних діджеїв і шоу-менів. 

— У мене на дискотеці працюють справжні професіонали, люди непересічні, творчі з якими мені дуже пощастило, — каже організаторка дитячого паті. — Так, починав нашу дискотеку і працював її незмінним діджеєм 2,5 роки фіналіст проекту «Серця трьох-4» на «Новому каналі» діджей «Мaboo» — Віктор Гнатюк. Його змінив не менш талановитий діджей Zayons — Євген Зайцев. 

— В ролі ведучого у нас виступає учасник шоу «Розсміши коміка» з місцевої команди КВН «БезНа» Артур Андрущенко, — продовжує розповідати співрозмовниця. — Технічною стороною нашого шоу опікуються теж справжні профі, знавці своєї справи і чудові творчі люди: Сергій Рибак (світло і звук), Богдан і Юлія Чередник (відео зйомка), Вікторія Ільченко (відео монтаж).            

Лідери ютуб-переглядів 

Наталія Григорук розповідає, що для того, аби кожна дискотека «Діамант» стала для малечі незабутнім шоу організатори щоразу насичують програму чимось новим, незвичним, захоплюючим. Родзинкою дискотеки є цікаві відомі люди.

— Наприклад, на самому початку діяльності «Disco Diamond» юних учасників тішив гість з Черкас, відомий українській малечі інтернет-мем Ісаак Величко учасник багатьох теле проектів, — розповідає авторка дитячої дискотеки. — Далі були актор Богдан Осадчук з телесеріалу «Школа», учасниця Х-фактору  Ілона Купко, пародист Діма Черніков, наші відомі творчі вінничани: автор і виконавець, Rоmaro, Даринка Красновецька, Танюша Олексієнко, Дашуля Журбенко, Даніелла Юхименко. Нашим Дідом Морозом був Максим Кохан з кавер гурту «Larus». І це ще не весь список наших цікавих гостей. Також влаштовуємо для дітей веселі ігри, серед яких, наприклад, адаптовану гру від Клік Клак на ютуб канал «Здається намацав».  

Наталя розповідає, що під час кожної дискотеки організатори проводять фото та відеозйомку своєї вечірки. Викладене потім у соцмережі і на ютуб-каналі «Disco Diamond» набирає чимало переглядів. 

З дипломом швачки

Сама Наталія Григорук не менш творча і талановита, як її колектив. Ще в юності, під час навчання на швачку, вона відчула у себе хист до культурно-масової роботи, створення проектів. Вже тоді організувала учнівську агітбригаду, писала сценарії. Швачкою так і не стала, вчасно зрозуміла, що це не її. 

А от «масовик-затійник», який довго дрімав у її душі після училища, знову прокинувся. Отож усі сценарії кожного свого шоу «Disco Diamond» Наталя створює сама, в той же час прислухається до порад свого колективу.

Організаторка дитячої дискотеки враховує вік бажаючих на ній побувати. 

— Для дітей від 0 до 14 років дискотеки проводимо у вихідні дні, з 13 до 16 години. Для підлітків від 15 до 18 років інший графік. Для них організовуємо вечірки на замовлення однієї чи кількох шкіл одночасно, або окремих класів з обов’язковим супроводом вчителів, — пояснює авторка «Disco Diamond».

Не забуває Наталія Григорук і про благодійність, певній кількості дітей з малозабезпечених сімей, учасників АТО, особливим дітям виділяє безкоштовні квитки.

Зараз дискотека на карантирні 

Від початку карантину роботу «Disco Diamond» довелось призупинити. Хоча, малеча, за словами пані Наталії, чекає своє улюблене шоу з нетерпінням. 

— Наша чергова вечірка мала відбутись 21 березня. Половина квитків на неї були розкуплені. Коли стало зрозуміло, що через карантин ми не зможемо провести наше свято, я звернулась з пропозицією до всіх, хто придбав ці квиточки, здати їх. Але люди не хочуть їх здавати, і батьки, і діти мені пишуть і розповідають, що дуже чекають, коли «Діамант» знову покличе їх на веселе шоу, — посміхається пані Наталія. — Ми самі на це дуже сподіваємось і віримо, що недовго залишилось до того моменту, коли наше «Діамант»-паті знову відкриє свої двері для нашої вінницької малечі, і не тільки. 

— Мені, як засновнику, дуже приємно що за такий невеликий період «Disco Diamond» набрала незвичайних обертів й не побоюсь цього сказати, стала діамантовою родзинкою Вінниці, — тішиться бізнесвумен.

 
Читайте також:

«Ні карантину вихідного дня!». Вінницькі ресторатори збираються на мітинг під ОДА

По чому голос? Скільки кандидати в мери витратили на передвиборчу агітацію

Сопонару міняє професію. У Вінниці актриса працювала баристою для благодійності

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up