Двоє вінницьких вчителів увійшли до ТОП-50 освітньої премії Global Teacher Prize Ukraine

Двоє вінницьких вчителів увійшли до ТОП-50 освітньої премії Global Teacher Prize Ukraine
  • Переможець премії отримає грошову винагороду в чверть мільйона гривень.

Як і минулого року, серед півсотні фіналістів Global Teacher Prize Ukraine 2020 є двоє вінничан. Це викладач інформатики Вінницького технічного ліцею Сергій Барабан і вчителька всесвітньої історії гуманітарної гімназії №1 Валентина Воронецька, про це йдеться на «Освіторії».

Сергій Барабан

На сайті премії йдеться, що крім школи, Сергій викладає комп’ютерне моделювання в МАН і технічному університеті. Також він є членом правління організації «ІТ-скаутс», мета якої — поєднання скаутського руху із сучасними інформаційними технологіями. 

 
Сергій Барабан

Відео дня

Разом з учнями Сергій придумує різні стартапи, які неодноразово перемагали на конкурсах. Також вчитель знімає уроки для YouTube-каналу, а в соцмережах популяризує робототехніку.

«Для мене головний результат — не перемога в якомусь конкурсі, а перемога учня над собою. Особистісний ріст учня з часом — ось що для мене важливо», — говорить Сергій Барабан.

Валентина Воронецька 

Крім всесвітньої історії Валентина викладає громадянську освіту та економіку. Вона є регіональною координаторкою неформальної освіти EdCamp у Вінниці. Здобула перемогу у двох міжнародних конкурсах від Trans.History за найкращий план уроку. Брала участь в українсько-грузинському обміні «ERASMUS». Її розробку «Україна-ЄС» надруковано в підручнику «Людина і світ». 

 
Валентина Воронецька

Учні Валентини неодноразово перемагали у ІІ та ІІІ етапах олімпіад з історії та економіки. Методичними напрацюваннями вчителька ділиться з колегами, виступаючи з лекціями у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського.

«Серед моїх учнів є багато успішних, чиї долі маленьких людей я поблагословила як учитель. І сьогодні пишаюсь їхніми досягненнями», — розповіла Валентина. 

Наступним етапом стане визначення ТОП-10 експертним журі премії та проведення асесмент-центру. Переможця оголосять 3 жовтня 2020 року та винагородять грошовою премією у 250 тисяч гривень, навчанням та участю у Global Education & Skills Forum у Дубаю.

Примітка
Global Teacher Prize Ukraine — це щорічна національна премія, місія якої — підкреслити важливість педагогів в Україні. Адже #ВчителіВажливі від найменшого селища до найбільшого мегаполіса. Національну премію Global Teacher Prize Ukraine заснувала ГС «Освіторія» у 2017 році. 

 Читайте також:

«Викладач має готувати дітей для життя, а не для оцінки»: інтерв’ю з двома кращими вчителями Вінниці

Владислав Качур, один з кращих вчителів України: ексклюзивно про форум освіти у Дубаї

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Oleg Ivanov

    Зарплата школьного ! учителя в Европе  составляет 21 евро в час, а за месяц от 3500 евро. в зависимости от предмета. У нас учителя за месяц получают то, что европейцы зарабатывают за день - два. Это просто смешно. Было бы правильно, если бы все учителя проснулись и отказались участвовать в таком конкурсе и требовали достойную зарплату (хотя бы один день в году, когда у нас проходит самый смешной праздник - День Европы).  Все таки наш народ понять невозможно. Одни готовы всю жизнь учить, вкладывать душу, а выйдя на пенсию продавать чеснок с огорода и любимые вазоны на центральном рынке (просто недавно стал свидетелем, когда бабушка на остановке перед центральным рынком, в прошлом учитель, сидела продавала вазон алоэ, чтобы купить еду). А в это время жены украинских чиновников думают, какой еще очередной торговый бутик открыть и на сколько увеличить аренду площади в своем торговом центре. Когда наш народ откроет глаза ? Сколько можно спать ?  Кстати, в истории был случай когда весь город не вышел на работу и все перестало  функционировать и только тогда правители (кажется это было в Риме) решили удовлетворить желания горожан. Отсюда вывод - раньше люди были гораздо умнее и смелее.

    віктор reply Oleg Ivanov

    Для початку вчителі мали б відмовитись від безглуздо-непотрібних конкурсів "Учитель року" (хоч формально він добровільний), відмовитись від опікунства методкабінетів і вдарити по столі чиновника, вимагаючи належного по закону. Але, як і раніше (при совку) -розуму і сміливості не вистачає
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up