Дивимося своє: ТОП-7 українських YouTube-каналів на всякий смак

Дивимося своє: ТОП-7 українських YouTube-каналів на всякий смак
  • Український YouTube розмаїтий, гідних каналів стільки, що кожен знайде собі щось до душі. Є відео про історію, злободенні теми, науку, музику, кіно, кулінарію тощо. 
  • Зібрали для вас добірку від «20 хвилин» з сімки YouTube-каналів, на які варто підписатися. 
  • Пишіть у коментарях про своїх улюблених українських творців відеоконтенту. 

Телебачення Торонто

Як читаємо в описі каналу, «Телебачення Торонто» — це незалежна транснаціональна мультимедійна корпорація. Канал був створений ще у 2012 році. Станом на нині у творців 711 тисяч підписників/ць. 

На каналі «Телебачення Торонто» ви знайдете обговорення суспільно важливих тем з тонким (а іноді не дуже) гумором та сатирою.Час від часу ведучі програми роблять стріми з обговоренням новин. Є також відео з експертами на хвилюючі теми, наприклад, одне з крайніх було те «чи замерзнемо ми взимку».

Відео дня

Клятий раціоналіст

Це україномовний науково-популярний контент. Як читаємо в описі каналу, у відео пропагують раціоналізм та наукові методи. Автор відеоконтенту — Артем Албул, на його канал підписалося 253 тисяч користувачів. 

У своїх відео Артем розвінчує міфи псевдонаук, опираючись на наукові дослідження. Якщо вам цікаво, чому бабусі люблять своїх онуків інакше або чому фрукти на овочі стали не смачні — вам у підписники до Артема. 

Загін Кіноманів

Заснований цей канал у 2016-му, його автор Віталік Гордієнко. Кількість користувачів/ок — 466 тисяч. Спершу основним контентом були відео про кінематограф. Зараз же «канал про кіно перетворився канал про сенси, змісти та культурний простір, іноді з долею гумору». 

До прикладу, у крайньому відео автор каналу розбирався у фільмі «Тіні забутих предків». У ньому він зокрема пояснює, чому всі вважають цей фільм геніальним, але водночас його так важко дивитись більшості людей?

Ukraїner

У відео цього каналу показують Україну зсередини. Він створений ще у 2016-му. Нині кількість користувачів/ок складає 264 тисячі. Якщо раніше автори створювали контент з подорожей нашою країною, то зараз вони їздять в експедиції деокупованими населеними пунктами. 

Також створюють відео на важливі теми в нинішніх реаліях, наприклад, чому варто переходити на українську мову. 

Історія Без Міфів 

Як читаємо в описі каналу, це популярний канал про минуле України та світу без прикрас і фальсифікацій. 

«Експертами наших програм є фахові історики (доктори й кандидати історичних наук, професори, доценти, співробітники наукових інститутів та історичних музеїв), кожен із яких є спеціалістом із конкретної проблематики», — йдеться в описі. 

Канал створений у 2020 році. За цей час на нього підписалося 471 тисяча користувачів/ок. 

Палає

У описі до цього каналу йдеться про те, що тут ви знайдете чесні розмови про те, від чого палає. Цей проєкт це праця двох журналісток Еми Антонюк та Яни Брензей. 

Кількість користувачів/ок — 84,2 тисячі. Теми, що підіймають авторки відео зачіпають. До прикладу, крайнє відео про те, чому жінкам не хотіти дітей — нормально.

На каналі є кілька рубрик: прямі ефіри з обговоренням різних тем, книжковий клуб «Вовчиці». А нещодавно з'явилася нова рубрика під назвою «Це ніхто не буде дивитися», де Емма Антонюк спілкується з людьми про літературу.

First Culinary Ukraine

Ну і наостанок про їжу. Це кулінарний україномовний канал з простими рецептами, деякі з них зможуть подужати й ті, хто зовсім не вміє куховарити. Принаймні авторка каналу намагається якомога детальніше розповідати про усі процеси. У каналу 158 тисяч підписників/ць. 

Читайте також:

Коцюбинському 158: склали добірку з відео та подкастів про життя й творчість вінницького письменника

Вражаюча рок-опера «Біла ворона» і прапор у подарунок: театр Садовського розпочав новий сезон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up