Десять днів ховалися у підвалі. Вінничани прихистили родину з Харкова

Десять днів ховалися у підвалі. Вінничани прихистили родину з Харкова
Фото: «Суспільне Вінниця»
  • Родину харків’ян із шести людей прихистила сім’я з села Горбанівка Вінницького району. До Вінниці переселенці переїхали на 11-й день війни, після обстрілу Харківського Майдану Свободи російської артилерією. 

У будинку вінничан родини Яценко та Горбунових мешкають уже два тижні. Під час обстрілів Харкова 10 днів разом із дітьми та знайомими ховалася у підвалі. Там облаштували обігрівач. Але найстрашніше, за словами Олени Горбунової, це реакція дітей на вибухи. Про це біженці розповіли «Суспільному Вінниця».

«Коли почалися бомбардування, дворічна дитина плакала від кількості людей, які збиралися, — говорить Олена Горбунова.— Його мама, коли гойдала, пояснювала «це дядько рубає дрова». І щоразу, коли бомбили, ми уже з іронією казали «це дрова»бо вже не знали, що говорити. Скільки було сирен — спускалися у підвал. Харків — Красиве місто, ми так пишалися ним. На жаль, у минулому часі. Сподіваюся, коли це закінчиться, його відбудують. Гордість була, коли гуляли Харковом».

Відео дня

Із міста родина виїжджала на власному авто, в перерві між обстрілами.

«Ще комендантська година була. Дочекалися її закінчення і в перерві, коли не було великого бомбардування, виїхали з міста», — розповідає Микола Горбунов.

Ольга Яценко мешкала у багатоповерхівці. Каже, що перебування на висоті під час бомбардувань стало не можливим. Почали збирати речі, згодом — поїхали.

«Точка неповернення, коли в Харкові влучили у Майдан Свободи, — каже Ольга Яценко. — Тоді зрозуміли, що ворог налаштований не по-людськи, будуть обстріли жилих кварталів і житлових будинків. Ще будинок був зранку, але ж ситуація змінюється щодня, постійні обстріли. Не знаю, коли це пройде та чи взагалі пройде в українців. Коли якийсь звук, смикаємося досі».

 

Читайте також:

Жмеринщина сьогодні прощатиметься з героєм. На війні загинув браїлівчанин Антон Ротарь

«Затримуються в нас, бо немає куди їхати». Історії біженців, які знайшли прихисток у навчальному закладі Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up