Був в АТО, серед перших пішов на війну: загинув військовий зі Стрижавської громади

Був в АТО, серед перших пішов на війну: загинув військовий зі Стрижавської громади
  • Стрижавська громада у жалобі. Захищаючи Україну від ворога загинув військовий Віктор Ляшко.

Сумну звістку повідомив голова Стрижавської територіальної громади Михайло Демченко.

«Війна забрала життя старшого лейтенанта танкових військ Віктора Ляшка. 25 листопада на околиці Райгородка Луганської області він не вийшов з бою, — цитуємо повідомлення. — Про дату і місце живого коридору для загиблого захисника та церемонію прощання я повідомлю додатково.
Світла пам'ять герою! Вічна слава»!

Віктор Миколайович родом з Мізяківських Хуторів. Там же закінчив сільську школу. Після служби в армії юним хлопчиною прийшов працювати на підприємство, яке нині називається «Вінницька транспортна компанія». Віддав цій роботі 30 років. Працював водієм трамвая.

Відео дня

У колективі його згадають лише добрими словами, адже був веселим і людяним, майстром своєї справи і патріотом рідного краю.

2014-го пан Віктор пішов захищати Україну у зону АТО, а з початком повномасштабного вторгнення його серед перших призвали до лав ЗСУ.

У липні, переживши поранення та пройшовши реабілітацію, наш земляк знову повернувся на фронт. Віктор Ляшко був з тих, хто не зміг би спостерігати здалеку за ворожими атаками — він відчував внутрішню потребу особисто боронити Батьківщину.

«22 вересня йому виповнилося 54 роки. Це вік мудрості та енергії, коли можна було б тішитись трьома дітьми та маленьким восьмимісячним онуком, який був особливою радістю дідуся, — каже Демченко. — Ніщо і ніколи не зможе замінити дружині та всім близьким найдорожчу людину. Зараз маємо разом підтримати родину у час жалоби».

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (60)
  • Людмила Чуйко

    Вічна память Герою, рідним щирі співчуття
  • Людмила Бохонко

    Вічна пам'ять Герою! Царство Небесне! Співчуття рідним!
  • Володя Шуляка

    Вічна Пам'ять Герою
  • Наталия Украинец

    Вічна та Світла Пам'ять Герою 😢🙏🇺🇦...
    Співчуття Рідним...

keyboard_arrow_up