Визначили переможців обласного конкурсу «Лялька в традиціях та побуті подолян»

Визначили переможців обласного конкурсу «Лялька в традиціях та побуті подолян»
  • На Вінницькій обласній станції юних натуралістів пройшов тиждень народознавства «Любіть Україну вишневу свою».
  • В його рамках провели обласний конкурс-захист пошуково-дослідницьких робіт «Лялька в традиціях та побуті подолян».

Дослідження та відеопрезентацію робіт на розгляд журі надсилали по Інтернету. В конкурсі взяли участь 37 дітей різного віку.    

Переможцем у старшій віковій категорії став десятикласник із Могилева-Подільського Руслан Шуміхін. Він грунтовно дослідив особливості використання і види ляльок на Поділлі. Свою відеопрезентацію Руслан Шуміхін представив на власному Ютуб-каналі. 

Відео дня
v class="video-block">

Журі високо оцінила й ляльку-мотанку 11-класника із Могилева-Подільського Андріана Кордонського.

В середній віковій категорії найкращою була визнана робота восьмикласниці із Тростянця Вероніки Ярмак. Вона докладно і змістовно розповіла журі про свої дослідження.

Також звернула на себе увагу дев’ятикласниця із Літина Софія Муляревич. Дівчина створила власний сайт, де й розмістила свої дослідження.        

В молодшій групі (серед учнів початкових класів) переможницею стала другокласниця Джулинської школи Карина Кибал. Їй допомагали шкільні педагоги.

— Приємно, що дітям цікаво досліджувати традиції і культуру українського народу. Вони не лише вивчали це, але й власноруч виготовляли старовинні ляльки, — прокоментувала методист обласної станції юннатів Ірина Чупринко.     

В ці ж дні на базі обласної станції юних натуралістів влаштували майстерню із виготовлення ляльок-мотанок. Її провела завідувачка лабораторією ужитково-прикладного мистецтва Оксана Таранюк. Гуртківці закладу ознайомились із видами ляльок, дізнались про їхнє призначення та  використання у побуті подолян та виготовили власноруч ляльку-мотанку. Усі присутні мали змогу долучитися до пізнання глибин народної творчості, звичаїв та традицій народу.

Також в рамках тижня народознавства працювала творча майстерня із виготовлення вітальної листівки «Подільський розпис» і майстерня із елементами флористики «Осінь барвами багата».

Керівник гуртків Альона Вуглицька займалася із дітьми молодшого і середнього шкільного віку. Вони отримали багато позитивних емоцій, поринули у світ творчості та на годинку переключили свої думки із реалій сьогодення на процес створення осінньої міні-композиції.


Читайте також:

У патріотичній грі «Паросток» перемогу розділили «Райські яблучка», «Незламні» і «Подоляночки»

Юннати влаштували «бавовняне» шоу і розписали подільськими візерунками «бандеропіч»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up