Юннати влаштували «бавовняне» шоу і розписали подільськими візерунками «бандеропіч»

Юннати влаштували «бавовняне» шоу і розписали подільськими візерунками «бандеропіч»
  • На Вінницькій обласній станції юних натуралістів після літніх канікул відновилося навчання.
  • Із цієї нагоди пройшло традиційне свято «Юннати зустрічають друзів».

Щоправда, цього разу школярів та їхніх батьків збирали не одночасно, а по черзі, протягом всього дня. Це для того, щоб у разі повітряної тривоги до укриття могли вміститися всі присутні.

Допомога ЗСУ

На різноманітних локаціях відгомоніли майстер-класи, пройшли пізнавальні екскурсії. Школярі отримали можливість побувати у народознавчій світлиці, акваріумному залі, поспілкуватися із керівниками гуртків різних напрямків. Це допомогло початківцям визначитися із вибором творчого об’єднання.       

Відео дня

У гуртку «Петриківський розпис» розписували «бандеропіч» для воїнів ЗСУ. Її передадуть на передову.

— На базі станції юннатів діє волонтерський центр, який збирає і передає речі на передову. Ми вирішили розписати піч подільським орнаментом, адже він притаманний нашому регіону. Також прикрасимо її «деревом життя» — символом Поділля, — пояснила керівник гуртка «Петриківський розпис» Наталія Луценко.

13-річна вихованка гуртка «Петриківський розпис» Аліна Остроус розповіла, що також займається подільськими візерунками, але «бандеропіч» прикрашає вперше. Каже, що таким чином підтримує наших військових. До речі, Аліна Остроус взяла участь у встановленні національного рекорду України щодо створення дитячих малюнків «Янголи добра».

«Баранчик шон»

Поруч проходив майстер-клас «Баранчик шон». Зокрема, із бавовни створювали поробки, які нагадували тваринку.

— Баранчика із бавовни зробити нескладно. Треба складати деталі уважно і ретельно, — розповів восьмирічний Сашко Святий.

Керівникам двох гуртків навчати початківців допомагали більш досвідчені і старші діти.  

— Я продовжу відвідувати станцію юних натуралістів. Подобається вивчати щось нове у відділі біології і сільського господарства. В першу чергу цікавлять рослини,  — сказала 12-річна Ангеліна Гаюк.  

Філії в районах

Заступник директора Вінницької обласної станції юннатів Світлана Павлюк повідомила, що цього року в закладі діятиме 120 груп за 45 напрямками. Вони входять до трьох відділів: біології, екології та охорони здоров’я, квітництва та декоративно-прикладного мистецтва. Загалом на станції юннатів та у її філіях орієнтовно навчатиметься 1250 дітей.

— Не всі групи функціонуватимуть на базі нашого закладу. Також навчання проходитиме у вінницьких бібліотеках і школах, де наших учнів можуть прийняти і є відповідне укриття. Маємо філії в Ладижині, Козятині, Жмеринці, Жмеринському, Хмільницькому районів. Загалом 14 наших керівників гуртків працюють в інших територіальних громадах, — розповіла Світлана Павлюк.

Читайте також:

«Стоп-Земля» у Ветеран Хабі: вінничан запрошують на безкоштовний перегляд фільму

У колі сім'ї: добірка фільмів, які можна подивитися на вихідних з дітьми

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up