У патріотичній грі «Паросток» перемогу розділили «Райські яблучка», «Незламні» і «Подоляночки»

У патріотичній грі «Паросток» перемогу розділили «Райські яблучка», «Незламні» і «Подоляночки»
  • На базі Вінницької станції юннатів пройшов обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької еколого-патріотичної гри «Паросток».
  • Нинішньою темою обрали «Все буде Україна!». За перемогу змагалися гуртківці молодшого і середнього шкільного віку із різних відділів станції юннатів.   

Тривога, відключення електрики і затемнення

Змагання відбулося, попри затримку через повітряну тривогу, тимчасове відключення електрики та затемнення сонця. Юні учасники витримали все та збагатились позитивними враженнями.

Діти проходили цікаві зупинки квесту. За правильні відповіді отримували символічні гроші – юни. На зупинці «На шляху до перемоги!» учасники знайомилися із історією українського війська, від козаків до сучасності. Розповіли школярам і про волонтерський рух. Під час зупинки «Юннатівський привал» мова йшла про орієнтування на місцевості, сезонні зміни і природі. На станції «Нотатки натураліста» діти дізнавалися цікаві речі із біології та природознавства.    \

Відео дня

Почали в укритті

Одну із зупинок провели в укритті. Тепер школярі знають, як бути супергероєм під час тривоги. Йшлося про способи заспокоєння під час війни; як допомагати один одному і чим можна займатися в укритті. Про це розповідав психолог.    

Завідуюча відділом декоративного квітництва та ужитково-прикладного мистецтва обласної станції юннатів Альона Вуглицька проводила зупинку під назвою «Привітна оселя». Там дітей перекидали у минуле, нагадували їм народні звичаї і традиції, розповідали про національну кухню і побут. Учасники мали можливість пограти у традиційні народні ігри та спробувати себе у скоромовках, які колись дуже полюбляли українські дітки.

Всі виявилися задоволеними запропонованими завданнями під час квесту.

— Мені особливо запам’яталася зупинка «Привітна оселя». Там розповідали про українські звичаї. Приміром, я дізналася, що на традиційному різдвяному українському столі має бути 12 страв, —  поділилася дев’ятирічна вихованка гуртка «Нотаки натураліста» Дарія Бондар.

Вперше в історії гри

Команди «Райські яблучка», «Незламні» і «Подоляночки» відмінно відпрацювали на всіх зупинках. Тому вперше в історії проведення гри «Паросток» максимальну кількість ековалюти (юнів) назбирали усі три гурти. Нагородження провели директор обласної станції юннатів Ольга Драгомирецька і її заступниця Світлана Павлюк. Йшлося про те, що організатори і команди добре підготувалися до гри, незважаючи на військовий час.    

— У попередні чотири роки команда Вінниччини незмінно посідала перше місце на Всеукраїнському етапі гри «Паросток». Ми складаємо літопис гри, додаємо сценарій проведення зупинок, формуємо відео. Це оцінює журі на всеукраїнському рівні. Нинішня обласна гра відрізняється від інших тим, що її стартовий етап пройшов в укритті, — розповіла культорганізаторка обласної станції юних натуралістів Валентина Мельник.  

Читайте також: 

Вінничани повідомляють про перебої зі зв'язком та Інтернетом. У чому проблема?

У Вінниці не вистачає крові. Потрібні донори-носії з резус-негативним фактором

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up