Від творів Чехова до атласів. Які книги можна безкоштовно взяти у «вуличній бібліотеці»

Від творів Чехова до атласів. Які книги можна безкоштовно взяти у «вуличній бібліотеці»
  • Вже понад рік у Вінниці працює бібліотека просто неба, де не потрібно платити за читацький квиток чи невчасно повернуту книгу. 
  • Ми зайшли у «вуличну бібліотеку», щоб подивитись, які книги там можна взяти і які умови користування цим книгосховищем. 

 

Старовинну дерев’яну шафу, схожу на велику телефонну будку і наповнену книгами, складно не помітити на вулиці Волошковій. Так виглядає «вулична бібліотека», яку відкрили просто неба у 2019-му, в День книги. 

З цієї великої шафи, яка має п’ять полиць, кожен може безкоштовно взяти книгу, яка йому до вподоби, а потім повернути її. Усі охочі можуть принести свої книги для загального користування. Такий варіант обміну книжками популярний за кордоном, а у Вінниці це перше книгосховище просто неба. 

Відео дня

Під час відкриття бібліотеки, вона була наповнена приблизно кількома десятками книг, а зараз там їх там понад сотню. Правила користування прості: сподобалась книга — візьми, а після прочитання поверни. Якщо повертати не хочете, то принесіть на заміну іншу. Навіть, якщо ви не брали книг, то подаруйте свою, якщо можете. 

Більшість з представлених книг збережена у середньому стані. Є й кілька у дуже поганому стані. Більша частина книг на полицях російською мовою. Можна знайти й кілька книг у англійському перекладі. Приносять туди, до слова, не лише книги. Ми помітили на полицях картини, намальовані, ймовірно, дитиною. 

Чимало книг на полицях — це любовні романи та дитяча література. Можна знайти й навчальні підручники з фізики чи географії. Представлені книги таких авторів, як: Стельмаха, Мирного, Чехова, Пушкіна та десятка інших письменників. Ми знайшли навіть телефонний довідник Вінниччини.

Знаходиться бібліотека на алеї в районі олійно-жирового комбінату, що на вулиці Волошковій. 

До слова, раніше ми розповідали про найпопулярніші серед читачів бібліотек міста книги, улюблених українських та іноземних авторів, а також, якій мові у виборі літератури надають перевагу вінничани. 

Читайте також: 

Двоє вінницьких вчителів увійшли до ТОП-50 освітньої премії Global Teacher Prize Ukraine

Велоекскурсію «козацькими стежками» влаштують у Вінниці до Дня Прапора. Як долучитися?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Тор Онтуй

    Пункт передачи ковида.
  • Галина Ременюк

    Де ця вулиця?

    Olga Nichols reply Галина Ременюк

    Галина Ременюк  а у нас теж таке э.

    Валентин Сницар reply Галина Ременюк

    в районі олійно-жирового комбінату
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/kul-tura/vid-tvoriv-chehova-do-atlasiv-yaki-knigi-mozhna-bezkoshtovno-vzyati-u--11119394.html

  • Вітя Тягнижили

    Оригінальна шафа, як і сама Вінниця.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up