Незрячий бард-переселенець написав пісню про «руду осінь»

Незрячий бард-переселенець написав пісню про «руду осінь»
  • Композитор і співак Богдан Коваль — незрячий переселенець із Маріуполя.
  • Вже близько року він мешкає у Вінниці. Днями Богдан Коваль оприлюднив свою нову пісню, «Руда осінь».
  • Це перша композиція у його творчому репертуарі про цю пору року.  

— Написати цю пісню мені навіяв осінній настрій, коли я перебував у Закарпатті. У ній йдеться, що кожна осінь рахує роки нашого життя. «Руду осінь» поки що не виконував на концертах, — розповів Богдан Коваль.

Загалом у доробку досвідченого виконавця — півсотні пісень. Деякі повністю авторства Богдана Коваля. Інші він написав на вірші інших авторів. А зараз вимушений переселенець із зрозумілих причин активно перекладає свої старі пісні із російської мови на українську.

Відео дня

Нещодавно Богдан Коваль успішно взяв участь у міжнародному онлайн-конкурсі авторської пісні «Незламна Україна», який проходив у Німеччині. Згідно із голосуванням слухачів, вінничанин став абсолютним переможцем. Після цього Богдана Коваля запросили на благодійний офлайн-фестиваль у Болгарії.

Богдан Коваль працює в обласному центрі культури «Щедрик» організатором культурного дозвілля. Також співає у колективі художньої самодіяльності вінницького підприємства незрячих.

— Богдан Коваль підсилив наш творчий колектив. Бо він не лише є гарним виконавцем, але й автором текстів і музики до пісень, — прокоментував директор вінницького підприємства незрячих Костянтин Ільніцький.
 

Читайте також:

На Вінниччині відзначили 90-річчя утворення Українського товариства сліпих

В обласному пансіонаті для осіб з інвалідністю започаткували осередок УТОС

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач24

    Знакома с Богданом и его творчеством, оказывала содействие в презентации его сборника стихов в Мариуполе. Горжусь тобой, Богдан.
  • Читач24

    Богдан,Мариуполь гордится твоей творчестью и успехами. Поздравляю!
  • Читач24

    Богдан, Мариуполь гордится тобой и твоими успехами. Поздравляю!!!

keyboard_arrow_up