Російські військові захопили Чорнобильску атомну електростанцію — Шмигаль

Російські військові захопили Чорнобильску атомну електростанцію — Шмигаль
  • Премʼєр-міністр Денис Шмигаль підтвердив, що Чорнобильська зона та всі обʼєкти ЧАЕС перебувають під контролем російських військових.

Російські військові увійшли на територію Чорнобильської АЕС. Персонал станції заблокований на території станції. Інформацію під час оперативного брифінгу ввечері, 24 лютого, підтвердив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

«Вимушений повідомити, що станом на зараз Чорнобильська зона та всі об’єкти АЕС взяті під контроль російськими збройними угрупуваннями», — сказав Денис Шмигаль.

Раніше про вторгнення на територію ЧАЕС російських військ повідомив президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Twitter.

Відео дня

«Російські окупаційні сили намагаються захопити Чорнобильську АЕС. Наші захисники віддають життя, щоб трагедія 86-го року не повторилася. Це оголошення війни всій Європі», — повідомив президент.

В Офісі президента вважають, що це «одна з найсерйозніших загроз Європі сьогодні», оскільки російські війська можуть готувати провокації на ЧАЕС, або «скористаються пошкодженнями, отриманими об'єктами під час атаки, щоб звинуватити в цьому Україну, або самі пошкодять ці безумовно найнебезпечніші об'єкти».

— За даними керівництва ЧАЕС, жертв та постраждалих немає. Надалі інформацію будуть уточнювати, — заявив Шмигаль.

Він також підкреслив, що все керівництво держави залишається в Києві.

Важливо! Збройні сили України дають відсіч ворогу. Ми — під надійним захистом наших військових. А міжнародні партнери підтримують Україну і накладають санкцій на Росію.

Зберігаймо спокій, читаймо перевірені новини та віримо в ЗСУ! Долучайтеся до загонів тероборони!

Цього ранку 24 лютого Росія здійснила напад на Україну. Ворог хоче деморалізувати українську армію та посіяти паніку серед цивільних. Для цього також використовують свідомо неправдиву інформацію. Тому радимо канали, де зібрані перевірені дані. А також даємо посилання на мобільні додатки, завдяки яким можна спілкуватись в разі відключення інтернету:

Нагадуємо, що сьогодні вранці російською ракетою обстріляли склад з боєприпасами на 48-му Калинівському арсеналі. Загинув один військовий, ще один помер від отриманих ран. Є 25 поранених, семеро з них цивільні. Пошкоджена інфраструктура військового містечка частини А1119. Більше в матеріалі: 

 

Читайте також:

Якими мають бути ваші найперші дії під час обстрілу? Інструкція для цивільних

У Вінниці запрацює департамент цивільного захисту

Коментарі (36)
  • Ольга Здовбіцька

    Лячно ,що  бандюки захопили Чорнобильську АС ,в Запорізькій обл,в Енергодар також на підході до АС.Херсон ,Миколаїв ,якось так слабенько відбивають цих окупантів ,
  • Виталий Могильный

    Нина

    Нина ти молодець
  • Ігор Стегалюк

    Да да всьо під контролем.
  • Тетяна Баглай

    Як можна було не захистити такий об'єкт? Послухали зе і пішли шашлыки смажити?

keyboard_arrow_up