Президент нагородив двох вінничан орденами «За мужність»… посмертно

Президент нагородив двох вінничан орденами «За мужність»… посмертно

Президент Володимир Зеленський нагородив бійців, які захищають Україну. У переліку були й ті, котрі загинули на війні.

Указ про відзначення державними нагородами України військовослужбовців, які захищають країну, оприлюднили на сайті Президента.  Серед героїв і двоє мешканців Вінниччини, яких нагородили посмертно. 

За особисту мужність і самовідданість, виявлені під час бойових дій, зразкове виконання військового обов’язку, орден «За мужність» III ступеня присвоїли солдату Андрію Проценку та молодшому сержанту Миколі Семенюку.

Герой Андрій Проценко

Відео дня

Старший солдат Андрій Проценко загинув 2 вересня 2019 року, близько 5-ї години під час переміщення на блокпост в районі Маріуполя від пострілу снайпера.

Воїну було лише 24 років. Вдома його не дочекались молодша сестра та батьки

5 вересня 2019 року, о 10-ій годині у селі Бохоники Вінницького району прощатимуться із загиблим  

Дивіться зворушливе відео, як зустрічали військовослужбовця на Вінниччині. Вінничани зробили довгий коридор із лампадок на Гніваньскому шосе.

«Так громада зустрічає свого Героя, якого забрала війна», - повідомляє Артур Новоян на ФБ.

 

Зворушливе відео виклала й волонтерка Людмила Бобровська.

«Дорога до матусі...Герої не вмирають! Живуть в пам'яті та в серцях», - написала вона.

 

Герой Микола Семенюк

Вінниччина втратила у зоні ООС молодшого сержанта Миколу Семенюка. Військовому було 45-років. Загинув наш земляк 14 січня, близько 16-ї години в зоні проведення операції об’єднаних сил під час обстрілу з великокаліберної зброї. Чоловік отримав вогнепальне поранення, яке виявилося несумісним з життям.

— Загиблий із родиною проживав у селищі Браїлів  Жмеринського району. Призваний на військову службу за контрактом Жмеринським ОМВК  30 березня 2016 року. Микола Іванович Семенюк любив свою Батьківщину, сумлінно виконував  військовий обов’язок, поважав побратимів по службі, — зазначають на сайті ОДА.

Без батька залишились двоє синів, дружина, брат та батьки.

— Микола був на війні з 2014 року. Виконував мужньо та з честю бойові завдання під Старогнатівкою, Авдіївкою та на Світлодарській дузі. Побратими розповідають, що "Саїд" був душею компанії, завжди міг знайти потрібні слова для підняття настрою, добре знав та вміло виконував свої обов'язки, — пише у фейсбук 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.  
 

Коментарі (2)
  • Эдик

    Таких замечательных людей забирает война, молодых и полных сил
    Очень жаль.
    Зе всех кинул

    Эдик reply Эдик

    Земля пухом
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up