Закупівлі під ялинку. Понад 720 мільйонів наша область витратила в останній тиждень року

Закупівлі під ялинку. Понад 720 мільйонів наша область витратила в останній тиждень року
  • Останній тиждень року для чиновників означає й завершення бюджетного року — гроші, які не були використані, повертаються до Державної казни. 
  • І щоб використати залишки навіть 30 і 31 грудня можуть бути тендери.
  • Що купили в останній тиждень року у нашій області через «Прозорро». Дізналися про найдорожчі та найдешевші закупівлі.

Для огляду в системі моніторингу обрали останній тиждень минулого року — 25 – 31 грудня 2023-го. За даними порталу, протягом цих семи днів службовці провели 3,5 тисячі закупівель у Вінницькій області, на які витратили 725 мільйонів гривень загалом. Що серед найдорожчого?

Доставка пенсій та комуналка

Левову частку від загальної суми складає тендер на «Послуги з виплати та доставки пенсій, житлових субсидій, пільг», яку оголосило обласне управління Пенсійного фонду. Переможцем, очікувано, стала «Укрпошта». 

Загальна вартість послуги — 200 мільйонів 438 тисяч 600 гривень. За цю суму «Укрпошта» буде займатися доставкою пенсій, субсидій та виплат пільг протягом усього 2024 року.

Відео дня

Далі йдуть дві закупівлі «Вінницяоблводоканалу»: 28 грудня закупили теплову енергію на 23,9 мільйона гривень; 29 грудня уклали договір з послуги розподілу електроенергії на 48,3 мільйона гривень. Переможцями по закупівлях стали «Вінницяміськтеплоенерго» і «Вінницькі міські електромережі». Обидві послуги оплачені на увесь 2024 рік.

І ще на 18 мільйонів 975 тисяч гривень Вінницький центр екстреної медичної допомоги замовив технічне обслуговування «швидких». Переможцем обрали товариство «Автовінн». У перелік робіт входять 59 пунктів, серед яких є заміна фільтрів, клапанів, регулювання дверей, поточні ремонти та багато іншого (разом із запчастинами), слюсарні роботи та багато іншого, що товариство зобов’язалося виконувати протягом 2024 року.

Замикає п’ятірку найдорожчих закупівель — придбання різноманітних медикаментів та витратних матеріалів «Вінницькою міською лікарнею швидкої меддопомоги». Зокрема, це Анальгін, Інфулган, Суфер Магнію, Нейроцитин, Тівортін, Рвосорбілакт, Лінелід, Флуконазол, Еуфілін, ЛаксерсДефлоцин, Лодиксем, Ксилат, Браксон, Максіцин, Мельдоній, Волютенз тощо.

У товариства «Медичний центр «М.Т.К.» лікарня придбала товарів на загальну суму 12,9 мільйона гривень.

А що найдешевше купували в останній тиждень року? 

Дрібна канцелярія

Тут перелік, за вартістю та кількістю товарів, виглядає дещо дивним.

  • Канцелярія — грамоти, олівці, ручки, закладки, скоби, скріпки тощо на загальну суму 1 тисяча 261 гривня. Замовник — Управління спільної комунальної власності тергромад Вінницької області. Переможець закупівлі — підприємство «Культтовари-Вінниця».
  • Брошурування на документи. 37 одиниць за 311 гривень. Замовник — Управління спільної комунальної власності тергромад Вінницької області. Переможець закупівлі — підприємство «Культтовари-Вінниця».
  • Батарейки, флешка на 16 гігабайтів, дитячі ручки, закладки на 270 гривень. Замовник — Управління спільної комунальної власності тергромад Вінницької області. Переможець закупівлі — ФОП Лесков Олександр Дмитрович.
  • Один чорний маркер за 10 гривень. Замовник — комунальне підприємство «БЕРЛАН», підрядник — ФОП Миколенко Ольга Антонівна.
  • Один конверт С4 з підказом за 5 гривень. Замовник — Управління соцзахисту Могилів-Подільської РДА. Переможець закупівлі — «Укрпошта».

Варто зауважити, що система «Прозорро» збирає плату з учасників закупівель за подання пропозицій: від 17 до 3400 гривень, залежно від вартості закупівлі (постанова Кабміну № 166 від 24 лютого 2016 року).

Тобто, продаючи конверт за 5 гривень чи маркер за 10 гривень, учасники витрачають 17 гривень лише, щоб подати пропозицію на закупівлю. Натомість для замовників оголошення таких закупівель є безплатними.

Раніше, нагадаємо, першого січня Вінниця замовила товарів для ЗСУ на понад 140 мільйонів гривень.

 

Читайте також:

В Україні підняли мінімалку до семи тисяч гривень: чи вистачить їх, щоб прожити місяць у Вінниці

Bentley, Porsche, Mercedes: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці

Ціни на початку 2024 року: які продукти здорожчають найближчим часом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Виталий

    .
  • Юрій

    Як небудь, а би розісрати, отак ми живемо. Що за рік не було важніших потреб? Країна (Поле Чудес).

keyboard_arrow_up