«Ваш син затриманий, треба заплатити…» Що робити, коли дзвонить шахрай

«Ваш син затриманий, треба заплатити…» Що робити, коли дзвонить шахрай
  • Шахрая, що заробляв сотні тисяч гривень на телефонних "розводах", посадили на три роки.
  • А якщо він із в’язниці продовжить дзвонити з обманом «Ваш син затриманий, треба заплатити…»?
  • Як діяти, щоб схема невмирущого шахрайства нарешті обірвалась, дивіться в інфографіці.

 

Щотижня у стрічці новин 20minut.ua є історії втрати великих сум людьми, які купилися на телефонне шахрайство. За роки, відколи існує ця схема заробляння на довірливих, кількість ошуканих тільки зростає.

«Капітан міліції такий-то, ваш син затриманий…». Цей телефонний обман вигадали люди, які перебувають в місцях позбавлення волі. З часом, їхні вигадки поповнили нові легенди: «Ваш чоловік потрапив у ДТП…», «Онук побив людину, треба заплатити…», «Можу допомогти звільнили дочку умовно-достроково…».

Відкупні спочатку були невеликі і люди переказували їх через термінал на мобільні рахунки. Тепер суми в доларах та євро. До потерпілих додому почали приїжджати таксисти чи посильні й забирати конверти. У більшості — це жінки, яких злочинці теж обманюють, щоб зробити своїми помічницями.

Відео дня

Нагадаємо, що одного з таких шахраїв, який за два місяці у злочинний спосіб заробив 200 тисяч гривень, засудили у вересні. Йому дали три роки тюрми. Чи не буде він звідти продовжувати дзвонити людям – питання риторичне.

Редакція підготувала інфографіку про те, як правильно діяти, якщо телефонує шахрай. Передайте цю інформацію своїм близьким, щоб не спіткнулися так само, як потерпілі від обману нещодавно засудженого злочинця.
 

Читайте також: 

Як крадуть наші гроші: схеми популярних шахрайств
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Кисель Наталия

    телефонували до мусорів, але вони посміялись і сказали, що не мають таких засобів, щоб виявити злочинців. навіть не стали записувати номер.

    Анонім reply Кисель Наталия

    Аналогічна ситуація, подзвонив - записали, але кажуть тре документально підтвердити, треба було писати або все добре і претензій не маю і поліцейські не будуть тягати, або ще купа бумажок і щось чекати. Як сказав поліцейський у них куча таких номерів, так що якщо мені не завдали шкоди, то краще і нічого не повідомляти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up