На кір в Вінниці вже захворіло 19 дітей. Що потрібно знати про хворобу

На кір в Вінниці вже захворіло 19 дітей. Що потрібно знати про хворобу
  • Спалах кору в Україні зараз найгарячіша тема. В Одесі вже через цю хворобу померла дитина. В Вінниці в лікарні знаходиться 19 дітей.
  • Від хвороби можна врятуватися тільки вакцинацією (зрозуміло, якщо ви ще не захворіли).
  • Ми зібрали для вас всю корисну інформацію, яка стосується цієї теми.

Здебільшого на кір заражаються діти, проте реєструється досить багато випадків захворювання і серед дорослих. Від хвороби можна врятуватися тільки вакцинацією (зрозуміло, якщо ви ще не захворіли). Цією проблемою занепокоїлись в уряді і заборонили не щепленим дітям відвідувати садочки і школи у найбільш уражених областях України.

Почастішали випадки захворювання на кір на Вінниччині. В Вінниці зараз в лікарнях знаходиться 15 дітей. Ще четверо дітей лікуються вдома. Подробиці у відеосюжеті:

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Нагадаємо, що виконуюча обов'язки Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що за станом на сьогоднішній день немає сенсу говорити про епідемію кору в Україні. Але в уряді радять негайно вакцинувати своїх дітей.

Все про кір на одній картинці

 


 

Робити чи не робити щеплення?

В вінницькій сім’ї виник конфлікт. Матір посварилася з батьком, бо той не хоче робити щеплення дітям. Тато вважає, що щеплення лише шкодить здоров’ю та вбиває дітей. Семирічний Сашко, син родини, почув сварку батьків та «закатав» істерику.

- Ви мене хочете вбити!, - заявив син зі сльозами на очах.

Цю жартівливу історію розказала журналістці знайома. Жарти жартами, але яка насправді користь та шкода від щеплення? Ми спробували розібратися.

Відомий дитячий лікар Комаровський однозначно «За» вакцинацію. Дивіться відео, яке підготували спеціально для батьків, які сумніваються робити чи не робити дитині щеплення:

Коли потрібно робити щеплення?

У зв'язку з цим багато хто цікавиться, за яким графіком потрібно прищеплювати дітей від цього і інших захворювань.

В Україні діє календар щеплень, затверджений наказом Міністерства охорони здоров'я України у 2015 році. Він розроблений відповідно до європейських стандартів вакцинації. Згідно з календарем, дітям роблять щеплення за певним графіком, а в дорослому віці рекомендується оновлювати їх не рідше, ніж раз в 10 років.

Правила вакцинації

  • Всі щеплення проводяться після консультації з лікарем і здачі загальних клінічних аналізів.
  • Для щеплень є протипоказання. Серед них може бути алергія на компоненти вакцини, важка реакція на ту ж вакцину, введену раніше, ГРВІ, деякі хронічні захворювання, і інші.
  • Робити щеплення потрібно в медичній установі.
  • Медичний працівник повинен діставати вакцину з холодильника в присутності пацієнта. Після цього її потрібно зігріти до кімнатної температури. Якщо вакцина виявилася відразу теплою, вимагайте її замінити, так як невідомо, протягом якого часу вона перебувала в теплі, а це погіршить її властивості.
  • Перед застосуванням вакцини медпрацівник повинен ретельно перевірити відповідність написи на упаковці з написом на самій ампулі або флаконі, а також їх цілісність.
  • Якщо вакцина куплена самостійно в аптеці, то її необхідно використати протягом 48 годин.
  • Якщо один з членів сім'ї хворіє, краще утриматися від проведення щеплення до одужання всіх в будинку.
  • За 2 дні до і 3 дні після вакцинації дитини краще ізолювати, варто уникати походів у гості і в місця великих скупчень людей.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up