Дві з лишком тисячі гривень на людину. У Вінниці запрацювала програма допомоги місії ООН

Дві з лишком тисячі гривень на людину. У Вінниці запрацювала програма допомоги місії ООН
Ілюстративне зображення
  • Переселенці зможуть отримувати грошову допомогу, що її надає продовольча програма місії ООН в Україні. Який розмір виплат? Як часто її можна буде отримувати? Який максимум на одну родину?

Сьогодні, 2 квітня, у Вінниці в тестовому режимі розпочалась робота в рамках продовольчої програми місії ООН в Україні. Мова йде про оформлення документів на виплату грошової допомоги в розмірі 2200 гривень на одну людину українцям, які мусили залишити свої міста через війну. Максимальний обсяг допомоги на одну сім'ю складає 6600 гривень, йдеться на сайті Вінницької міської ради. 

«Відсьогодні наші соціальні служби вже налагоджують цей процес у тестовому режимі. Ми вдячні ООН в Україні за розгортання місії у Вінниці. Завдяки ефективній співпраці ми зможемо посилити захист родин, яких прийняла наша громада, щоб забезпечити їх найнеобхіднішим», — розповів міський голова Сергій Моргунов.

Отримати виплати можуть громадяни, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи (ВПО) в органах соцзахисту і отримали відповідний qr-код. А також ті хто, подає документи на реєстрацію ВПО. Всі, хто вже має статус ВПО, але ще не отримав свій qr-код, зможе це зробити протягом наступного тижня.

Відео дня

Для оформлення допомоги від ООН необхідно звернутись до управлінь соціального захисту «Правобережне» та «Лівобережне», які розташовані в прозорих офісах «Вишенька» і «Замостя».

«В прозорому офісі відбувається сканування qr-коду, який видається в органах соцзахисту. Далі необхідно самостійно заповнити електронну форму, отримати підтвердження реєстрації у системі. Через 5-7 днів на телефон надійде СМС-повідомлення із кодом на виплату. З цим кодом необхідно підійти до банку, який є партнером системи Western Union, і отримати кошти готівкою або на карту», — розповідає заступниця міського голови Галина Якубович.

Більше детальну інформацію можна отримати ТУТ

Читайте також:

Де переселенці можуть зупинитися на ніч або залишитися жити. Умови та контакти прихистків

Купуєш патріотичні речі — допомагаєш ЗСУ. Сімка бізнесів, які перераховують прибуток на армію

Коментарі (5)
  • Elijah Graff

    оформив зявку на Космонавтів в соц центрі (у Вінниці). через тиждень отримав
  • Читач58

    Добрий день.Пройшло більше місяця ми не получили допомогу від ООН.
  • Оксана Нежбірська

    Чи обратно брехня
  • Оксана Нежбірська

    Як цю допомогу получити.

keyboard_arrow_up