Вінницькі легіонери «Центурії» турніром з боксу і ножового бою вшанували загиблих побратимів

Вінницькі легіонери «Центурії» турніром з боксу і ножового бою вшанували загиблих побратимів
  • Початок літа 2023 року. Майже півтора роки після повномасштабного вторгнення росії. На околиці Києва збирається натовп. Більшість з них — молоді хлопці віком від 16 і до 23 років. З різних куточків України: столиці, Кривого Рогу, Вінниці, Дніпра, Запоріжжя…

Їх тут кілька сотень. Майже всі в чорному. Вони готуються битися одне проти одного та доводити, хто з них кращий у цій справі.

Але разом із тим у загальній атмосфері азарту та войовничості є у них дещо спільне – цінності. Усі вони зібралися в одному місці та в один час, щоб вшанувати пам’ять своїх друзів, побратимів, які загинули, захищаючи Україну. Усіх тих, хто віддав свої життя за всі понад 9 років війни.

Вони називають себе легіонерами «Центурії». Молодше покоління «руху, який стоїть на світоглядних засадах Української державності та європейської традиції».

Відео дня

— На початку повномасштабної війни «Центурія» являла собою просто громадську організацію. Це були хлопці молоді, багато в чому недосвідчені. Які з чистим серцем, вірою в Україну, прийшли і зробили чин, зробили вчинок. Вони створили з іншими людьми, з іншими організаціями, з іншими структурами велику кількість бойових підрозділів у Збройних силах України, в Силах спеціальних операцій. Брали участь у висадці у Маріуполі, — говорить Ігор Михайленко («Черкас»), засновник організації «Центурія», другий командир полку «Азов» та діючий командир Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ. — Легіонери нашої організації сьогодні боронять цілісність нашої держави. Я гордий того, що був і є з цими людьми.

Перша частина турніру — бокс. 16 пар, які готуються вийти на ринг. І під вигуки підтримки починається бій.

— Можливо все. Майже все. І ми є прикладом того, що це так. На початку повномасштабної війни Я дякую кожному легіонеру за їхній чин, за їхню самопожертву і за найдорожче – вони віддають сьогодні за Незалежність своє здоров’я та життя. Але цього замало. Треба більше людей, більше дій, більше вчинків. Тому ми відновлюємо створену нами колись організацію. Тут багато людей, які були в організації. Багато тих, хто тільки прийшли – ми відновлюємо наш молодіжний рух. Для цього створюються заходи такі як сьогодні, — зазначає Ігор Михайленко.

На початку другої частини турніру пам’яті сонце вже сідає за обрій. Наступний етап – ножовий бій. Із рингу учасники та групи підтримки переходять на берег річки Дніпро. Місце бою окреслене холдерами з вогнем. Всередині кола, окрім двох учасників, є судді, які контролюють виконання правил. Що вони говорять учасникам, майже не чути — їхні голоси перекривають гучні голоси легіонерів з різних міст, які підтримують своїх друзів. Коли завершуються бої — на вулиці зовсім темно. Починається фінальна частина турніру — містерія, нагородження та фінальні слова.

У 2014 році більшості суспільства здавалося, що війна — це десь там далеко. Що це справа економічно депресивних та дотаційних регіонів. Про те, як надовго це затягнеться — мало хто розумів та замислювався. І ще менша кількість готувала молодь до подальшої боротьби за Незалежність. Організація «Центурія» сьогодні — одна з небагатьох в Україні, учасники якої гідно показали себе на фронті мотивованими бійцями. І завдання сьогодні — готувати ще більше молоді, готової у подальшому захищати Україну зі зброєю в руках.

— Ми прагнемо до того, щоб перемогти ворога. Москва має лежати в руїнах. Я переконаний, після цього Україна стане великою Країною. Тою, за яку віддали свої життя наші друзі та брати, — додає «Черкас».

Краще один раз побачити, ніж 100 разів почути. Коли є битва не за особисту перемогу, не за титул, а за спільні цінності — атмосферу таких заходів не передає жодне фото. Організатори анонсують нові заходи від «Центурії». Вони переконані —– мають стати цим поколінням, яке завершить багаторічну війну з росією. Тому запрошують активну молодь долучатися до заходів та організації.

Читайте також:

Колаборантка не хотіла за ґрати, але за співпрацю з окупантами відповідати доведеться

У Вінниці перевірятимуть стан укриттів через трагедію у столиці

Коментарі

keyboard_arrow_up