У Вінниці перевірятимуть стан укриттів через трагедію у столиці

У Вінниці перевірятимуть стан укриттів через трагедію у столиці
  • У ніч проти 1 червня росіяни вчергове обстрілювали Київ.
  • Біля закритого укриття у поліклініці Деснянського району загинули троє людей, зокрема одна дитина.
  • Міський голова Вінниці Сергій Моргунов доручив перевірити стан укриттів у місті через трагедію у столиці.

Трагедія у Києві

У Деснянському районі люди пішли в укриття, яке розташовується у місцевій поліклініці. Але, і слів очевидців, воно виявилося закритим, люди мусили стояти біля входу.

Приблизно за 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги уламки впали на дитячу поліклініку, поряд були пошкоджені будівлі.

​«Була тривога, люди бігли в укриття. Укриття просто не відкрили, та й усе. Люди стукали, і в той момент прилетіло», — розповів чоловік однієї із загиблих, передає «Суспільне».

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22" data-telegram-post="suspilnenews/21302" data-width="100%">

Перевірка укриттів у Вінниці

Міський голова вранці повідомив: «Подібні ситуації не мають статися у нашій Вінниці».

Наразі за дорученням мера триває перевірка стану приміщень для тимчасового перебування під час повітряної тривоги.  

— Звертаюся до усіх, хто відповідає за укриття: це балансоутримувачі та власники захисних споруд. Будь ласка, тримайте їх в належному стані та відкривайте, щоб люди могли там сховатись. Вбережіть життя своє і своїх близьких,  — наголошує Сергій Моргунов.

Нагадуємо про онлайн-мапу з укриттями. На ній є також можливість повідомити про те, які сховища зачинені під час повітряної тривоги, захаращені або мають інші проблеми.

 

Читайте також:

Серед загиблих діти: цієї ночі ворог атакував столицю балістичними та крилатими ракетами

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергей Мартинюк

    А у нас завдяки ,,5 ЖЕКУ" стало не укриття, а ,,МИШОЛОВКА",- продали аптеці запасний вихід під підвал .Проте справно ходят пишут таблички де укриття,-тим самим наражают людей на небезпеку!!!!!
  • Next

    У нашому місті існують тільки перевіряючі і контролюючі, це заступник Моргунова - Тимощук, директор цілого департаменту  Парфілов О.М, з трьома заступниками. Можливо вже пора запитати їх чим вони роками займались, що зробили для того цивільного захисту, і за що отримують НЕ малу зарплату, з податків городян.

keyboard_arrow_up