Відсвяткувала день народження і зібрала 66 тисяч на ЗСУ: історія Дар'ї Головко

Відсвяткувала день народження і зібрала 66 тисяч на ЗСУ: історія Дар'ї Головко
Фото з Facebook сторінки Анастасії Бондар.
  • Дарья Головко є 17-річною дівчиною, яка під час святкування свого дня народження зібрала 66 500 гривень для ЗСУ.
  • Вона пише вірші і має безмежне бажання допомогти нашим військових завершити цю війну.
  • Що вона змогла зробити, щоб одночасно відсвяткувати свій день народження і допомогти армії? Розповідаємо далі.

— Я приносила пораненим захисникам солодощі та свої вірші, адже я розумію, наскільки їм тяжко. Мені розповів один з бійців, що там на фронті ти сидиш в окопі зі своїм побратимом чи двома, і над вами свистять міни, а тут приходиш в тилове місто, і тобі дуже важко зорієнтуватися, — розповідає юна письменниця Дарья Головко. — Саме таким військовим дуже важко, і їм не так матеріальна, як моральна допомога потрібна. Бо мало того, що вони втратили своє здоров'я захищаючи Україну, їм ще й довелося бачити жахи війни. Тому треба пам'ятати не лише тих героїв, які загинули, а й тих, що з пораненнями. Адже уявіть собі, їм потрібно навчитися з цим жити. І хоч ми їх можемо не бачити, тому що вони лежать в лікарняних палатах, але від цього вони меншими героями не стають.

На днях на просторах Facebook з'явився пост про благодійний літературний вечір, який організувала Дарья Головко.

Відео дня

Журналістка «20 хвилин» зв'язалася з мамою Даші й дізналася, що її донька нині навчається в Львові, але організувала такий захід, щоб допомогти військовим і водночас відсвяткувати свої 17 років.

Зідзвонившись вже безпосередньо з Дарьєю, журналісти дізналися всі деталі того вечора.

Хто така ця юна волонтерка?

Дарья Головко є студенткою юридичного факультету Львівського національного університету імені Франка. Допомагає дівчина армії з перших днів повномасштабного вторгнення. Важливо, Даша піклується як бійцями, які зараз на фронті, так і пораненим захисниками, які перебувають в лікарнях нашого міста.

Фото з Facebook сторінки Дар'ї Головко

Додатково, дівчина пише вірші. Теми її творів зараз звісно воєнні. Дарья розповіла, що надихається для написання своїх віршів розповідями військових. І на цьому благодійному літературному вечорі була представлена її збірка «Не забрати москалях у нас свободу!» Стартова ціна для придбання цієї збірки складала 300 гривень, але, як висловлюється письменниця, купували книгу далеко не за найменший донат.

Присутні були ті люди, для кого були написані ці вірші 

Першочергово, варто зазначити, що у Дар'ї й без того була ціль допомогти військовим зі 115 окремої 19-ої омбр, яким потрібна автівка для евакуації й підвезення боєприпасів. Крім того, для дівчини дуже важливим є допомагати наших захисникам, адже зі слів знайомих, друзів та просто військових, з якими їй доводилося спілкуватися знає наскільки це важливо.

— Я собі задумалася, що це буде не зовсім етично зараз святкувати свій день народження, коли в мене більшість друзів або на фронті, або лежать на кладовищі, адже вони віддали своє життя за Україну, за те, що ми можемо просто існувати, — пояснює поетеса. — Тоді я подумала, що було б цікаво поєднати, зробити, ніби і собі невеличке свято. Так би мовити, поєднати і корисне, і приємне.

Таким чином Дарья вирішила, що зможе ще й популяризувати свої вірші, оскільки вони присвячені захисникам, вони були написані для захисників.

Зібрали 66 500 гривень

А відбувався благодійний вечір у закладі «Батискаф». Дівчина щиро завдячує рестораторці Світлані Сіверчук, адже як сказала поетеса, саме вона запропонувала їй ідею такого вечора.

— Світла дала мені чудову можливість. Коли я виступала у них на Дні Незалежності України, то вона запропонувала провести такий благодійний вечір, у неї в закладі. Я дуже завдячую саме Світлані та Валерію Сіверчуку, — каже Даша. — А взагалі були присутні неймовірні люди. Це були як і мої знайомі, так і мої родичі. Також там були військові, бойові медики, і для мене це була велика честь, що вони завітали.

Були проведенні благодійна лотерея, гості могли отримати цікаві призи. Також був організований аукціон, на якому розігрували, до прикладу, вазу з гільзи, патріотичні чашки, футболки, столик й ляльку ручної роботи від неймовірної майстрині, як розповіла у телефонній розмові Дарья.

Збір дівчина розпочала ще 4 жовтня, в день її народження, а станом на 7 жовтня, коли безпосередньо відбувся благодійний вечір, то зібрали 66 тисяч гривень і ще 60 євро.

— Я взагалі не очікувала, що вдасться стільки зібрати, але я неймовірно вдячна. Я знала, що зберемо не мало, адже розуміла, що прийдуть неймовірні люди, які не байдужі і чудово розуміють, чому зараз так потрібно допомагати нашій армії, — говорить волонтерка. — Наша боротьба триває триста років, десять з яких це війна на Сході й вже майже два повномасштабна. Тобто це все вже зайшло в таку фазу, що шукати відмазки, чому я не допомагаю армії дуже не розумно. І це стосується як 15-річного, так і 40-річного.

Буде ще...

Кошти Дарья Головко продовжує збирати і в майбутньому планує провести ще не один такий благодійний літературний вечір.

— Колись мені сказали одну фразу: «Талант свій потрібно використовувати!» І от мої вірші показують сторону війни, яку бачать військові. В мене не така «вилизана» війна, яку показують по телевізору. І от маю вірш про Бахмут, то він написаний з фраз одного з оборонців Бахмута, — розповідає юна поетеса. 

Таким чином, ми бачимо, крім того, що за допомогою своїх літературних здібностей Дарья висвітлює реалії війни, які будуть повчанням для майбутніх поколінь, які будуть розкривати для наших дітей правду про жорстокість і бездушність нашого ворога і спонукатимуть уникати наших помилок. То вона ще й на правила свій талант в благодійне русло і змогла допомагати військових матеріально. І нам в телефонній розмові сказала таку настанову: «Читайте вірші, любіть Україну і слухайте маму».

А якщо бажаєте задонатити на автомобіль для військових, то залишаємо для вас карту Дар'ї:
5375411424406598


Читайте також:

 «Люди невтомні, готові пляшку пива за 6 тисяч купити». Як в одному барі допомагають нашій армії

Латвієць доправив військовим з Вінниці 40 автомобілів, два з них — машини-«алкашки». Що це таке?

Коментарі (13)
  • Галина Вдовиченко

    Молодець!
  • юля гаврилюк

    Пишаюсь такою молоддю!
  • Зоя Музика

    Розумничка!!!!!
  • Наталия Франко

    Красунечка❤️ ти неймовірна❤️ обдарована дитина ❤️ хоча як може бути по іншому в такої мами❤️

    Аня Константинова reply Наталия Франко

    Наталия Франко дякуємо, Наталі ❤️

keyboard_arrow_up