На майстер-класах із розфарбовування екосумок і виставках екзотичних тварин збирають кошти на ЗСУ

На майстер-класах із розфарбовування екосумок і виставках екзотичних тварин збирають кошти на ЗСУ
  • Вінничанин Віталій Крижанівський раніше був членом Малої академії наук і вихованцем Вінницької обласної станції юних натуралістів.
  • Нині 18-річний вінничанин є студентом аграрного університету і лідером команди екоактивістів «Екобенд», яка активно проводить цікаві заходи, де збирає кошти на допомогу ЗСУ.

«Екобенд» був створений восени минулого року. Екоактивісти дбають щодо покращення екосвідомості вінничан.     

— Проводимо форуми і лекції на екологічну тематику. Розповідаємо людям про те, як бути екосвідомим. Також організовуємо для молоді майстер-класи із сортування сміття та із розмальовування екосумок. Всі зібрані за це кошти відправляємо на допомогу ЗСУ, — сказав лідер «Екобенду» Віталій Крижанівський.

Відео дня

Ще один напрямок екоактивістів — організація виставок екзотичних тварин. Їх десь шукати не доводиться. Бо низку унікальних «братів наших менших» тримає у себе вдома Віталій Крижанівський. Це африканський карликовий їжак, маїсовий полоз, леопардовий еублефар (ящірка), декілька видів тарганів і павуки-птахоїди. Виручені від виставок тваринок кошти також повністю йдуть на допомогу наших військових.

Нині колектив «Екобенду» складають десяток молодих людей. Це студенти Вінницького національного аграрного університету і учні ліцею № 20. Але команда готова розширюватися.

             

— Приймаємо до своєї команди команду всіх охочих. Потрібні додаткові руки для проведення майстер-класів і лекцій, — пояснив Віталій Крижанівський.

12 липня на Вінницькій обласній станції юних натуралістів «Екобенд» влаштував безкоштовний майстер-клас із екосвідомості. На нього завітали вихованці оздоровчої школи «Юннат». Йшлося про необхідність заміни екологічно небезпечних для навколишньго середовища поліетіленових пакетів на екосумки.

Діти залюбки долучилися до тренінгу щодо сортування сміття та взяли участь в екологічних іграх і фізкульт-хвилинках. Також екоактивісти розмалювали дитячі обличчя аквагрімом, показали карликового їжачка та зіграли на гітарі патріотичну пісню.   

 

Читайте також:

З оточення йшли 17 км пішки. Історія 23-річного військового з позивним «Лютік»

«Знайомий батюшка казав: Перехрестися і *баш по церкві, якщо там орки»: історія бійця Сергія Лукащука

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up