Музичний фронт. Вінницькі андеграундери грають для підтримки ЗСУ

Музичний фронт. Вінницькі андеграундери грають для підтримки ЗСУ
  • Вони не настільки популярні, як естрадні виконавці, але на сцені можуть дати фору будь-кому з них. Джем-сесії, коли музиканти на різних інструментах грають без підготовки, для них звична і улюблена справа.
  • Вінницькі андеграуендери не залишились осторонь війни та почали організовувати свій музичний фронт у тилу. А об’єднав наші таланти поціновувач їхньої творчості та волонтер Андрій Юхновський. Чоловік поділився з нами ідеєю та планами.

Андрій Юхновський — інженер на підприємстві Вінниці. Йому 33 роки. Також у місті його знають як активну і доброзичливу людину. Не залишився осторонь потреб переселенців на початку евакуації співвітчизників з фронтових регіонів. Допомагав їм знаходити житло, привертав увагу до проблем волонтерів. Також — шукає усе необхідне для потреб військових на передовій. На додачу вирішив поєднати приємне з корисним. 

Сам є шанувальником музичного андеграунду, і вінницькі музиканти для нього як рідні. Відтак і вирішив започаткувати джем-сесії за їхньої участі. За місце обрали одну з приватних музичних студій на Вишеньці.

Відео дня

— З самого початку планували, що це будуть прямі ефіри концертів на різних платформах. Однак поки немає такої технічної можливості. Тому вирішили проводити джем-сесії та записувати їх і викладати усюди, вказуючи реквізити для перерахунку коштів на потреби ЗСУ, — розповів Андрій Юхновський. 

Чоловік додав, що кошти передусім спрямують на купівлю розгрузок, бронежилетів та тепловізорів. 

Перший випуск джем-сесій вінницьких андеграундерів на фініші монтажу. Автори ініціативи розповсюджуватимуть його на різних платформах та пабліках соціальних мереж.  Зізнаються, що покищо це розвідка боєм. Хочуть побачити і реакцію любителів музики, і прислухатися загалом до думок аудиторії.

— А хто бере участь у вінницькому музичному фронті?

— Серед учасників Богдан Совик. Він учасник півфіналу Х-фактору у 2015 року. Людина знана у рок-жанрі в Україні. Грає на ударних також його брат Вадим Совик. До нас приєдналася відома скрипалька Наталя Барась. Вона вже не один рік живе в нашому місті. Серед відомих своєю творчістю вінничан також гратимуть гітарист Олег Фарафонов, Анатолій Буран, який грає на мандолині, басист Володимир Войчишин. Монтуватиме усе Катерина Горкун.

Організатори музичного фронту також планують зібрати у Вінниці й музикантів з інших регіонів України. Це залежатиме від досвіду перших офлайн концертів. Нам, між тим, вдалося зафільмувати декілька з представлених композицій.


Читайте також:

Коли спорт сильніший війни. Вінницькі ДЮСШ запрошують на безкоштовні тренування

Автографи на клубній футболці від «Манчестер-Сіті» та платівка «Сатус Кво» 70-х років. Які лоти готують організатори аукціону для підтримки ЗСУ?

Озброєний і у шоломі: вінницька майстриня Наталя Дремлюга створила бойового гусака

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up