Мед та стільники до чаю. Пасічник з Вінниччини передав ЗСУ понад сто кілограмів меду

Мед та стільники до чаю. Пасічник з Вінниччини передав ЗСУ понад сто кілограмів меду
Фото Юрія Єріна. Зараз пасіка вінничанина налічує понад 200 бджолосімей
  • Пасічник з Липовця Юрій Єрін займається бджолярством сім років.
  • З початку повномасштабної війни вінничанин передав ЗСУ понад сто кілограмів меду.

Понад сто літрів меду з цьогорічного врожаю передав українським захисникам пасічник з Липовця Юрій Єрін. Чоловік з кожної викачки меду кілька літрів віддає на ЗСУ.

Юрій та Олена Єріни передають мед ЗСУ

Від початку війни Юрій з дружиною Оленою передали захисникам більше 100 літрів меду: травневого, з липи, соняшника, з різнотрав'я, а також стільники і горіхи, залиті медом. 

— Якщо мені сьогодні знову подзвонять, і скажуть,що треба мед, 10 чи 30 літрів — без проблем, дам скільки кажуть, — розказував пасічник «Суспільному». — У мене є ще соти, ми будемо різати на кусочки і передавати бійцям.

Відео дня

Журналістка «20 хвилин» поговорила з дружиною Юрія Єріна. 

— Ми передаємо вололонтерам з Липовця та Вінниці, також бригаді мого дядька,який зараз на передовій, — розповіла Олена, дружина пасічника нашому журналісту. — Таке рішення, допомагати ЗСУ, ми прийняли ще на початку повномасштабного вторгнення росії. Мед — це корисно і поживно. Тим більше йде холодна пора, бійці зможуть і зігрітися медом з чаєм, і вилікуватися від застуди.

Мед з горіхами для бійців — поживно і корисно

Бізнесмен часто спілкується із захисниками і їм приємно отримувати мед, щоб посмакувати до чаю, а йому приємно, що може чимось порадувати воїнів.

— Я знаю наскільки їм важко, і це така моя допомога їм, — розповів Юрій Єрін. — Ми спілкуємося, і вони кажуть, що холодний вечір зараз би чаю з медом. я вважаю, що кожен має викладатися на 150 відсотків, бо там, на передовій, хлопці роблять все можливе і неможливе. А ми робитимемо для них в тилу, все можливе, і неможливе.

Юрій Єрін займається бджолярством вже сім років. Він виготовляє вулики на замовлення і сам вирішив спробувати утримувати кілька крилатих сімей. Зараз пасіка Юрія налічує понад 200 бджолосімей.

Чоловік говорить, що любить свою роботу, адже працює на природі. Тим більше, що цей рік був вдалим як для бджіл, так і для пасічників. Наразі Єрін завершує медозбір.

— Бджоли мені нагадують наші збройні сили: погода чи негода, ранок чи вечір, сонце чи дощ — вони все працюють, — розповів мешканець Липовця. — Мед для ЗСУ — це подяка воїнам за можливість працювати на рідній землі.

Юрій Єрін займається бджолярством вже сім років

 

Читайте також:

Урожай зернових зменшився, а експорт зріс на 41,4%. Як коментують ситуацію аграрії Вінниччини?

Йодна профілактика у разі радіації: які, коли і кому слід вживати препарати?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач

    Якщо мені сьогодні знову подзвонять, і скажуть,що треба мед, 10 чи 30 літрів — без проблем, дам скільки кажуть



    Тобто рейдерство таки є?!!
  • Галина Найдич

    Молодці

keyboard_arrow_up