Здати одяг — допомогти іншим. Розповідаємо куди і який одяг можна віддати у Вінниці

Здати одяг — допомогти іншим. Розповідаємо куди і який одяг можна віддати у Вінниці
Сергій Капітула є волонтером та координатором проекту «Соціальне патрулювання» від громадської організації «Полум'я надії». Чоловік розповів, який одяг потрібен та куди його можна принести
  • Громадська організація «Полум'я Надії» допомагає безхатькам, людям, які потрапили в складні життєві ситуації та вимушено переміщеним особам (ВПО).
  • В пунктах надання допомоги ви можете віддати одяг, який вам більше не потрібен, або навпаки, якщо ви потребуєте, то так само можете звернутися за ним.

Сергій Капітула є волонтером та координатором проекту «Соціальне патрулювання» від громадської організації «Полум'я надії». Він розповів, що в них є два пункти приймання одягу для безхатьків та людей, які потрапили в складне становище, а також окремо пункт для прийняття речей та надання допомоги переселенцям.

Від безхатьків до захисників країни

В першу чергу громадська організація була направлена на допомогу безхатькам або тим, хто опинився в кризових ситуаціях. Тому в пунктах за адресами: Пирогова, 74 та Політехнічна, 12 можна отримати різного виду допомогу.

Відео дня

— Люди можуть помитися, перевдягнутися, поїсти, підстригтися. Також, якщо людина готова до більш радикальних змін, ми допомагаємо в цьому. Є центри реабілітації, з якими ми співпрацюємо, де люди можуть продовжити лікування. Це все безкоштовно: люди там живуть, харчуються та проходять курс ресоціалізації, — розповідає Сергій. — Але на цьому ми не зупиняємося. Коли людина повертається до соціуму, ми допомагаємо їй влаштуватися на роботу, пропонуємо стати частиною команди або волонтером, щоб людина була залучена до соціального життя.

Сергій Капітула

І вже зараз, як зазначає координатор проекту, є люди, які пройшли цей шлях і мають нормальне налагоджене життя, і є навіть ті, хто добровільно стали на захист нашої Батьківщини.

Волонтери наголошують, що нині є потреба в сезонному одязі. Особливо завжди потрібно взуття, адже на його отримання стоять люди в чергах. Також не менше потрібен чоловічий одяг, оскільки переважно безхатьками є чоловіки. Тому, якщо у вас є штани, кофти, футболки та інше в хорошому стані, то тут їх з радістю приймуть. Також не лишнім буде і жіночий одяг. Єдине, чого на сьогодні, за словами Сергія Капітули, вистачає — це дитячого одягу.

— Дитячого одягу приносять набагато більше, ніж беруть, і його просто нам немає де зберігати, тому нині ми його не беремо, — зауважує Сергій Капітула.

Перебирайте те, що хочете принести 

Для переселенців є окремий пункт приймання одягу. Він знаходиться в ТРЦ Мегамолл.

— Там вже суто напрямок для ВПО, де люди отримують і продукти харчування, і засоби гігієни, і одяг, ну тобто все, що привозимо, надають партнери чи нам вдається десь домовитись, — пояснює роботу організації координатор проекту.

Сюди також просять приносити одяг, але зауважують, що нести весь одяг, який вам не потрібен, не варто. Адже одна справа, коли приносять речі, які носили й вони ще в хорошому стані, інша ж, коли приносять порваний чи вже дуже заношений одяг.

Але волонтери зізнаються, що вінничани постійно приносять одяг і постійно приходять люди, які мають в ньому потребу.

Гостра потреба в паливі

Проте не лише одяг потребують в організації. Ще на початку повномасштабного вторгнення волонтери ГО «Полум'я надії» приїжджали навіть на певні адреси в місті, щоб зібрати ту чи іншу допомогу. Нині ж просять приносити речі самостійно.

— Є велика і гостра потреба в паливі, бо ми зараз багато їздимо. Мало того, що тут два рази на тиждень виїжджаємо на соціальне патрулювання (Волонтери їздять по місцях скупчення безхатьків, щоб запропонувати допомогу або допомогти — авт.), то ще й постійно їздимо на передову, возимо ще туди допомогу, — розповідає Сергій. — Тому гостро потребуємо паливо, бо воно багато йде. Навіть тут по місту, щоб зібрати і підвезти усю допомогу до пунктів прийому.

Тому, якщо хтось може надати і такого виду допомогу, то будуть вдячні.

Графік роботи

  • Пирогова, 74
  • Політехнічна, 12

З понеділка по п'ятницю з 9.00 до 17.00

  • з понеділка по четвер з 10.00 до 15.00
  • в п'ятницю з 10.00 до 12.00

 
Читайте також:

Замки та фортеці: куди можна поїхати неподалік Вінниці?

То виділяли кошти чи ні? Отримали відповідь від міської ради щодо ремонту 8-го ліцею

Коментарі

keyboard_arrow_up