Як бізнес та волонтери допомагали постраждалим та рятувальникам після вибуху

Як бізнес та волонтери допомагали постраждалим та рятувальникам після вибуху
  • Близько 2,5 тисяч порцій їжі та сотні літрів бутильованої води привезли рятувальникам та всім, хто допомагав постраждалим після ракетного удару по Вінниці.

Жорстокість нападів на мирних жителів та цивільну інфраструктуру у середмісті Вінниці нікого не залишили байдужими. Як повідомляє вінницька міська рада, практично у перші хвилини після цинічного обстрілу російськими ракетами, в епіцентрі рятувальної операції почали працювати небайдужі підприємці. Вони доставляли постраждалим та надзвичайникам питну воду та продукти харчування.

Першими серед тих, хто оперативно відгукнулися на прохання міської ради допомогти, були ТОВ «Солодка мрія» та ГО «World Central Kitcen».

«Силами товариства «Солодка мрія» вже за годину після вибухів постраждалі та всі, хто працювали на місці трагедії були забезпечені бутильованою водою. А пізніше, коли постала необхідність у тому, щоб погодувати людей, до волонтерської діяльності долучилася «World Central Kitcen». Ця громадська організація з першого дня і до завершення розбору завалів забезпечувала сніданками, обідами та вечерею всіх без виключення людей, які були задіяні у рятувальних роботах», — розповіла директорка департаменту адміністративних послуг ВМР Ірина Копчук.

Відео дня

За словами Ірини Копчук, за весь період доки тривав розбір завалів, волонтери громадської організації приготували та видали близько 2, 5 тисяч порцій їжі.

«Ми дуже вдячні бізнесу за таку допомогу», — наголосила Ірина Копчук.

Внаслідок теракту, станом на 19 липня, від рук рашистів загинуло 25 людини, троє з них – це діти.

Начальник частини піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону ДСНС, полковник служби цивільної оборони Сергій Гайдиш пояснив, які саме вбивчі ракети ворога влучили у середмістя Вінниці.

«Попередньо було встановлено, що ракетного удару було завдано трьома ракетами типу «Калібр». Її початкова вага 1770 кг. Швидкість польоту – від 180 до 240 км/с. Вага бойової частини ракети складає 450 кг. Саме ця ракета типу «Калібр» призначена для особливо важливих військових цілей, складів боєприпасів та баз зберігання паливно-мастильних матеріалів», — каже Сергій Гайдиш.

На сьогоднішній день пошкоджено 8 об’єктів соціальної структури, 2 дитячих садочки, початкова школа, поліклініка, пологовий будинок. Цей удар завдав і великої біди для багатоповерхових житлових будинків.

 

Читайте також:

Посли країн Європейського Союзу та Ізраїлю і Швейцарії відвідали Вінницю після ракетного обстрілу

Вночі померла невролог Наталя Фальштинська. Від ракетного удару загинули 25 людей

Коментарі

keyboard_arrow_up