«Я з народження борюся за його життя»: мама хлопчика, який має три важких захворювання

«Я з народження борюся за його життя»: мама хлопчика, який має три важких захворювання
Влад Семенюк
  • Діабет, муковісцидоз, а тепер ще й рак кісток. І усе це в одного підлітка з Вінниці. Мама збирає кошти на лікування. Просить долучитися й усіх небайдужих. 

 

Життя родини Семенюків переверталося з ніг на голову тричі. Вперше, коли сину діагностували муковісцидоз. Вдруге, коли цукровий діабет. З першими двома Влад змирився і навчився жити. Так, пожиттєва терапія. Так, ліки, інгаляції та ін'єкції на постійній основі. Але ж живий. 

Однак нещодавно 13-річному Владу Семенюку діагностували ще й остеосаркому — рак кісток. Мама хлопця Оксана Семенюк говорить, що одного разу син пожалівся на біль в нозі, потім з'явився набряк. Подумали, що травмувався, тому звернулися до лікарів. Травматолог та хірурги сказали, що травма не по їх частині. Порадили піти на консультацію до онколога. 

Онколог призначив обстеження, але одразу сказав, що все скидається на те, що у Влада остеосаркома. Зробили КТ, МРТ, взяли пункцію кісткового мозку, провели гістологічне дослідження. Діагноз підтвердився. Влада поклали в лікарню. 

Відео дня

— Зараз у нього початкова стадія, КТ метастаз не показало, — розповідає мама хлопчика. — В усіх клініках кажуть, що остеосаркома лікується, але у нашому випадку додаються й інші захворювання. Ми напевно не знаємо, як дитина зреагує на лікування: хімію та гормони. Гормони небезпечні при цукровому діабеті, тому що можуть підвищити рівень цукру в крові. Хімія при муковісцидозі провокує гнійно-запальні процеси в легенях. 

Лікарі пояснили Оксані, що її сину варто готуватися до чотирьох курсів хімієтерапії, операції з видалення пухлини, а потім, якщо кістка буде сильно пошкодженою, до встановлення імплантату. Де будуть лікувати Влада, мама ще не знає. Говорить, що в українських лікарнях досі не стикалися з пацієнтами, які мають такі супутні захворювання. А від закордонних клінік відповіді ще не надійшли. 

— Про нове захворювання син дізнався в лікарні. Я спеціально не казала йому, але ви ж знаєте лікарів, не всі підбирають слова в присутності дітей. У сина була істерика, але я його заспокоїла. Зараз він на знеболювальних вдома, — продовжує Оксана. 

Лікування потрібно починати якнайшвидше. Воно буде дороговартісним. Особливо, якщо лікуватимуть за кордоном. Оксана говорить, що намагатимуться зібрати щонайменше 50 тисяч доларів. Завдяки небайдужим людям невелику частину вдалося зібрати вже. Чекають відповідей від благодійних фондів та організацій, що вони обіцяли долучитися до збору коштів. Оксана просить і вас допомогти їй врятувати сина.  

— Я з народження борюся за його життя. Якщо є шанси врятувати сина, то хочу використати їх всі, — говорить мама хворого Влада. — Сподіваємося, що нам бодай в чомусь посміхнеться удача.

Допомогти: 5168 7573 7734 6020 — Оксана Семенюк (мама)

 

Читайте також:

«Усі реанімаційні ліжка зайняті», — лікарі про ситуацію з коронавірусом у Вінниці

Ми перевірили: як отримати COVID-сертифікат через застосунок «Дія»

Коментарі (20)
  • Люба Цимахович

    Репост
  • Люба Цимахович

    Репост
  • Татьяна Кифоренко

    🙏🙏🙏
  • Маринка Павлінець

    +++

keyboard_arrow_up