Виповнився рік вінницькому клубу, який в'яже «поспішайкам» теплі подарунки

Виповнився рік вінницькому клубу, який  в'яже «поспішайкам» теплі подарунки
  • У Вінниці в 2021 році відкрився клуб, який організувала Віра Ящук.
  • Дівчата та жінки в’яжуть тепленькі речі та безкоштовно передають у перинатальні центри, де такі дітки перебувають, поки не набудуть потрібної ваги і стану здоров’я.
  • Сьогодні клубу виповнюється рік. Вітаємо волонтерок та бажаємо процвітання їхній діяльності.

Сьогодні, 19 квітня, виповнюється рік з дня заснування у Вінниці клубу за інтересами для в’язальниць. Жінки різного віку і професій об’єднались з різних міст і сіл області для забезпечення потреб недоношених діток.

— Клуб став для кожної з нас місцем, де можна обговорити проблеми, поділитись радощами чи неприємностями життя, порадитись, де всі підтримають один одного і розуміють. Я дуже вдячна нашій координаторці Вірі Ящук за те, що змогла нас зацікавити і згуртувати задля корисної справи. — каже учасниця клубу Аліна Бабина.

У зв’язку з війною в Україні волонтерки розширили межі діяльності: вони продовжують в’язати для недоношених діток та почали в’язати для наших воїнів-захисників (шкарпетки, шапки, балаклави). Також в'яжуть для діток, які стали сиротами або залишились без батьківського піклування, для діток-переселенців. Крім того майстрині проводять майсмер-класи для бажаючих переселенців по в’язанню.

Відео дня

— Ми дякуємо всім не байдужим людям, які допомагають нам пряжею, також тим, хто доєднується до нашого клубу і в’яжуть усе необхідне, бо зараз зросли потреби, так як Вінниця приймає велику кількість переселенців і відповідно народжується багато діток, і їх потрібно забезпечувати в’язаним одягом і іграшками-комфортерами. — каже координаторка клубу Віра Ящук.

На даний час вінничанки в’яжуть з запасів, які залишились чи якими діляться люди і волонтери, так як замовляти нову пряжу поки що змоги немає. Зв’язані речі передають абсолютно безкоштовно тим, хто їх потребує. Забезпечують Вінницькі шпиталі з військовими і перинатальні центри з недоношеними дітками.

За цей рік зв’язали кілометри пряжі.

— Сподіваємось, що на цьому ми не будемо зупинятись, а тільки розвиватись і надалі, — зазначає Віра Ящук.

Ми писали про майстринь раніше у публікаціях:

Як можна допомогти?

  1. Подарувати пряжу. Підходить тільки 100% вовна і 100% бавовна.
  2. В’язати одяг (спицями) або іграшки-комфортери (гачком). На перший час клуб забезпечить пряжею, детальними інструкціями та майстер-класами.
  3. Розповсюджувати інформацію серед своїх друзів і знайомих, можливо серед них знайдуться майбутні волонтери.

Для бажаючих стати волонтером або для надання іншої допомоги звертайтесь до цих людей:

Довідка:

  • У Вінниці в 2021 році відкрився клуб, який організувала Віра Ящук. Дівчата та жінки в’яжуть тепленькі речі — шкарпетки, пінетки, шапочки, рукавички, пледики, жилетки. Свої вироби вони безкоштовно передають у перинатальні центри, де такі дітки перебувають, поки не набудуть потрібної ваги і стану здоров’я.

 

Читайте також:

Сильний вітер, дощі та мокрий сніг: в Україні прогнозують «синоптичні кульбіти»

Вечір у колі родини. Десять кращих мотивуючих фільмів на реальних подіях

Коментарі

keyboard_arrow_up