Вінницькі волонтерки збирають кошти на веновізор для дитячої лікарні

Вінницькі волонтерки збирають кошти на веновізор для дитячої лікарні
  • Вінницькі матусі збирають гроші на веновізор для Вінницької дитячої обласної лікарні. Для цього вони вирішили організувати ряд благодійних заходів. 
  • Такий пристрій допомагає бачити вени — він проектує на шкіру пацієнта зображення венозної системи, і завдяки цьому медсестра може зробити внутрішньовенну ін’єкцію з першої спроби.

Як розповіла координаторка благодійного збору Катерина Шрамко, ідея придбати веновізор для педіатрії виникла завдяки досвіду матерів з Житомира.

— Одна вінничанка поділилася у групі «Вінницька матуся» матеріалом про жінок з Житомира, які зібрали гроші на веновізор та передали його у лікарню. Ми почали з дівчатами вивчати питання цього приладу, — сказала Катерина Шрамко. — Розглядаємо такий прилад саме в напрямку педіатрії, бо всі знають, наскільки ін’єкції болючі процедури і як хочеться скоротити цей час до мінімуму. Чи потрібен такий прилад, думки розділилися — один лікар сказав, що практикував роботу з веновізорами, і зазначив, що якщо в дорослої людини чи дитини вени заховані, то прилад не дуже допомагає. Але більшість діток мають венки зверху і цей прилад буде дуже дієвим.

Коштує такий прилад чимало — сума коливається від 90 до 120 тисяч гривень. За словами Катерини Шрамко, процес збору коштів полегшує те, що немає обмежень у часі.

Відео дня

Саме тому вінничанки вирішили показати благодійність з іншого боку: не просто просити грошей на пристрій, а заробити на нього. Інші волонтерки благодійного збору (Анна Сінгх, Вікторія Халабуда та Зінаїда Матвієнко) вже почали вигадувати соціальні заходи, на які можна було б запросити гостей.

Одним з таких заходів відбудеться вже 19 грудня. Матусь запрошують на дівочі посиденьки, де будуть створювати святкові ароматні свічки з натуральної вощини. Участь у такому заході коштує 300 грн, 130 з яких підуть на збір веновізора.

Майстриня Зінаїда Матвієнко розповідає, що свічки будуть висотою 16, 12, 8 сантиметрів і діаметром 4 см. Їх можна використовувати, як декор для святкового столу, або просто прикрашати ними будинок.

— Свічки будемо робити з натуральної кольорової вощини. А також я покажу, як їх можна прикрасити в новорічному стилі. Свічки з такого матеріалу набагато корисніші та пахучіші, ніж парафінові. До того ж вони не горять, а плавляться, а відтак у домі буде приємний медовий запах, —  каже Зінаїда Матвієнко.

Дівчина зізнається, що вирішила долучитися до благодійного збору на веновізор саме завдяки власному досвіду.

— Нещодавно з дитиною мені довелося побувати у Дитячій обласній лікарні. Дуже було проблематично ставити крапельниці, брати аналізи. Всі дітки бояться ін'єкцій, не в усіх діток видно вени. Медсестрі було дуже важко сконцентруватися, коли дитина плакала. А якби був веновізор, всі ці процедури могли б пройти набагато легше як для малюка з мамою, так і для медсестри, — додала вона.

А от на думку лікарки екстреної медичної допомоги Тетяни Заріцької, такий прилад з виявлення вен не дуже доречний у використанні. Вона говорить, що вену можна знайти і за допомогою катетора.

В подальшому волонтерки планують розробити ще ряд заходів, куди можна було б запросити гостей та з користю провести час.

  • Долучитися до благодійного збору можна за реквізитами 5168 7426 0353 9747 (Сингх Анна).
  • А зареєструватися на перший соціальний захід за цим посиланням.


Читайте також:

Ні дня без добра: що хорошого цьогоріч сталося у Вінницькому притулку для тварин

На Вінниччині відкриють центр для допомоги дітям, які страждають від насильства

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Виталик Колисниченко

    Китай Херея .
  • Олег Левадный

    Инициатива обрастает новыми подробностями. Тепер, судя по постам некоторых , сумма поднялась до 110к.
    Потом пипл удивляется, откуда бабло у волонтеров, которые годами нигде не работают.
  • Олег Левадный

    что за ? А областной нет несчастного веновизора? А вы спрашивали? Да и бы с ним - портативные версии от несчастных ста баксов стоят.   такой кипиш на голом месте?

    Олег Левадный reply Олег Левадный

    Ірина Агне Пийвода ясно. Еще одно .

    Ірина Агне Пийвода reply Олег Левадный

    Олег Левадный не льстите себе
    Было бы что

    Олег Левадный reply Олег Левадный

    Ірина Агне Пийвода Ирина, не совокупляйте мне мозги.

    Ірина Агне Пийвода reply Олег Левадный

    Олег Левадный немає
    Попадете з маленькою дитиною, де катетер з 5 разу вставлять заспіваєте іншої. Або ні, скажете з 5 разу ну і с нім, пусть тєрпіт

    Наталья Горошко reply Олег Левадный

    Шоб про них не забыли.
  • Жора

    Опять  20 мин людей разводит. Давайте  напишите что волонтеры собирают деньги на канцтовары для школ.  Для больниц есть министерство чтобы собирать деньги.
    Люди в больница умирают ,из-за того что врачи не подходят к больным. Човган и Павлов  ,эта писанина про сбор денег это ВЕРХ цинизма , и низ дна в журналистике.

    Vladimir Shinkarenko reply Жора

    Жора,ты неадекват? Причем тут 20 минут и развод? Причем тут твоя малохольная писанина? Не имеешь денег? Ну так не давай денег и молчи в тряпочку! Мне в прошлом году опытная медсестра,у которой по несколько операций в день,вот не смогла с первого раза ввести анестезию в вену, несколько раз пробовала.... И это при том ,что вены вроде сверху и хорошо видны...
    Так что засунь свою обиду на Човгана и Павлова подальше и поглубже в недры свои! А лучше отпишись и не читай такие ненавистные тебе издания!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up