У Вінниці працює безкоштовна служба супроводу та служба перевезення осіб на кріслах колісних

У Вінниці працює безкоштовна служба супроводу та служба перевезення осіб на кріслах колісних
  • У Вінниці, за підтримки Вінницької міської ради, при ГО «Гармонія», діють служба супроводу та служба перевезення людей на кріслах колісних.
  • Фахівці служби супроводу надали за 2023 рік 2242 послуги, служби перевезення — 10 443 послуги.
  • Вони продовжують працювати і зараз.

— Обидві служби мають попит серед вінничан. Зокрема, послугами служби перевезення за 2023 рік скористалася 281 людина, послугами служби супроводу — 145. Це, як правило, люди з інвалідністю, найчастіше — з порушеннями опорно-рухового апарату, яким потрібна стороння допомога, щоб вийти з дому та дістатися у певне місце, — розповіла директорка центру реабілітації «Гармонія» ім. Раїси Панасюк Олени Чорнобривенко.

Користувачам служб допомагають дістатися до вокзалів, лікарень та аптек, місць навчання, у Прозорі офіси та інші заклади з отримання соціальних послуг, для отримання психологічних та юридичних послуг, участь у виборах тощо.

Відео дня

У розпорядженні служби перевезення — комфортабельні автівки, оснащені підіймачами. Наразі їх на базі ГО «Гармонія» чотири. Зайти і вийти з машини допоможуть двоє працівників служби супроводу. Хоча служба перевезення і служба супроводу часто працюють разом, це — дві окремі послуги.

  • Щоб скористатися послугами, потрібно зателефонувати за номером 067-430-00-62.
  • Заявки приймає диспетчер, який на лінії з 09.00 до 17.00.

Про виїзд варто повідомити за два робочих дні. Замовлення на авто/залізничний вокзал здійснюється у будь-який час доби. Обидві послуги безоплатні та діють у межах Вінницької громади.

 

Читайте також:

Залишилося сім днів, аби підписати петицію про присвоєння звання Героя Вадиму Сокровіщуку

Масажі, консультації та лікувальна гімнастика: як у Вінниці безоплатно реабілітують ветеранів

Коментарі (5)
  • VasiaS

    Давно уже і в законодавстві погодили, що вірно говорити "Люди з інвалідністю", з акцентом на "Люди". Чому досі залишаються якість обмежені можливості, не зрозуміло. Якщо людина отримала перелом ноги, то це обмежена можливість до пересування, але ж не інвалідність...
  • Roman

    Не «люди із інвалідністю», а «люди із обмеженими можливостями»

    Людмила reply Roman

    Пане Романе, це вже вірно - "люди з інвалідністю". Хоча, я теж вважаю і користуюся висловом " діти,з особливими потребами". Вже 20 років, як створила громадську організацію та опікуюся особливими дітками, яких  на обліку дуже-дуже багато.
  • Вікторія

    Жиночки що стоять під меріію з папірцями "всі гроші на дрони" до вас ще не добралися?  Ховайся! А то на руках носити будете, а на на автівках возити!
  • Оксана Поліщук

    Молодці, що допомагаєте людям

keyboard_arrow_up