«Рак мали побачити ще в Гайсині»: історія Олега, який бореться з лейкозом

«Рак мали побачити ще в Гайсині»: історія Олега, який бореться з лейкозом
Олег Підгурський
  • Після кількох помилкових лікарських висновків, хлопцю все-таки діагностували рак крові. Останні півроку він знаходиться в стаціонарі однієї зі столичних лікарень.
  • Олег сподівається, що скоро йому вдасться полетіти до Туреччини на трансплантацію кісткового мозку. Більшість суми вже є, не вистачає зовсім трішки. 

Восени минулого року в Олега Підгурського почав боліти лікоть. Разом із дружиною Аліною вони звернулися до Гайсинської лікарні. Лікарі виписали мазь. Впродовж кількох днів Олег мастив нею лікоть, однак результатів це ніяких не дало. Подружжя звернулося до лікарні повторно. Їх направили проходити медкомісію. На основі рентгенологічного знімку поставили діагноз — артроз info. Олега поклали в стаціонар. Лікування тривало два тижні, але виявилось не дієвим. Навпаки, чоловікові Аліни лише гіршало. 

Поїхали до Вінниці. У Пироговці артроз поставили під питання. Подружжя повернулося назад і продовжило лікування у Гайсині. Олегові кращало, біль пройшов, а температура спала. Чоловік тривалий час був на лікарняному, тому потрібно було повертатися на роботу. За деякий час він поїхав у п’ятиденне відрядження, а коли повернувся, був дуже втомленим: піднялася температура і повернувся біль. 

Звернулися до приватної клініки у столиці. Перший аналіз крові показав, що в Олега лейкоз info.

Відео дня

— Спочатку нам було дуже страшно. Ми почали панікувати і не знали, що робити. Інформацію про хворобу дізнавались не від лікарів, а з інтернету, — розповідає дружина Олега Аліна Підгурська. — Потім нам повезло з лікаркою, яка порекомендувала хорошого гематолога. Нас поклали в стаціонар. Вже там нам більш детально розповіли про захворювання, необхідність робити більш розширені аналізи і хороші прогнози одужати, але, швидше за все, лише за умови трансплантації кісткового мозку. 


Олег

Аліна говорить, що показники її чоловіка почали різко погіршуватися: один лише гемоглобін впав до 50, що є критичним. Першочергово потрібно було шукати донорів крові і кошти на лікування, — перший рахунок, що його виставила клініка був на суму в понад сто тисяч гривень. 

— Лікарі казали, що рак мали побачити ще в Гайсині. Але Олегу вводили гармони, тим самим приглушуючи симптоми, — продовжує Аліна. — Коли ми нарешті потрапили до гематолога, кров була ураженою раком на 98,5%. Часу у нас не було, потрібно було терміново починати хіміотерапію. Впродовж місяця тривав перший блок «агресивної» хімії. Лише після цього ми почали думати про подальше лікування. 

Подальше лікування — це ще п’ять пройдених блоків високодозної хімії, а також трансплантація, на яку Олег з Аліною розраховують у найближчому майбутньому. Пересадка від нерідних донорів в Україні не проводиться, тому довелося шукати клініки за кордоном. Знайти її вдалося у Туреччині. 

Нещодавно МОЗ видав Олегу гарантійний лист, який дозволить провести йому трансплантацію за рахунок держави. Сума в 136 тисяч доларів покриває саму процедуру ТКМ і перші три місяці лікування після її закінчення. Зараз подружжю на кілька днів треба летіти до Туреччини, щоб пройти обстеження, після яких розпочнуться пошуки потенційного донора. Ця поїздка також потребує грошей: по-перше, квитки після відновлення авіасполучення подорожчають, по-друге, всі супутні витрати лягають на плечі родини, і по-третє, клініка буде співпрацювати з Олегом та Аліною лише після того, як вони пройдуть повне обстеження на коронавірус, — на двох його вартість складає 720 доларів.

— За весь час лікування ми витратили приблизно 400 тисяч гривень. Ми вже продали все, що могли продати, і тепер ми розуміємо, що зусиль однієї нашої родини замало, — розповідає Аліна. — Аналізи Олега зараз покращилися. Як тільки закінчимо лікування в Україні і відкриються кордони, ми зможемо летіти. Перельоти ми будемо оплачувати за власний рахунок, але не вистачає приблизно двох тисяч доларів на оплату рахунків за тестування на коронавірус і придбання деяких препаратів в Україні. 

Якщо ви маєте змогу та бажання допомогти Олегові одужати, будь ласка, перекажіть будь-яку зручну для вас суму на його картку: 5168 7422 3106 7392 — Підгурський Олег Васильович.

Читайте також:

«Не збідніє рука, що дає...»: як наш журналіст вирішив стати донором і пішов здавати кров

Жіночі питання і онко-скринінг. Вінницькі лікарі розповіли, навіщо потрібні «дні здоров’я»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (275)
  • Данислав Донец

    Ви знаєте,що комусь досконало допопмогли гроші й медицина,наприклад у ващій скруті?

    На кону життя,тому необхідно чітко з'ясувати,чи допоможе те на що ви сподіваєтесь?!

    Пропоную передивитись видеорепортажі:

    https://youtu.be/cJ0ubUWNxl0

    https://youtu.be/v4HsYokkOOI

    https://youtu.be/dAwmop-74wM

    https://youtu.be/5oOSR0iU61M

    https://youtu.be/mcLCHNaABnw

    Ви не уявляєте скільки які потребують вважають, що тільки у них найбільше горе!

    А Господа Бога на Його Милостивих Умовах вистачить на кожного!

    Тому Тільки Господь Бог,Владика Всевишній,Всемогутній.Мілотивий і Святий!
    Тільки Святого й Милостивого всемогутня й досконала сила,на Його Святих Умовах,за мить Сцілює!

    Зізнайтеся Богу - Господь-Спаситель! Тільки Ти допоможеш! Що мені робити, що б врятувати душу?!

    Слава і Хвала Господу Богу,Котрий викупив нас Своєю Кров'ю і переміг смерть для нас!

    Вірте у Всемогутнього Святого Спасителя душі!
    Бо Він не винен,але хоче сцілити,а головне врятувати душу!

    Вірою зі всіма думками й вустами сповідати про всі скрути,жахи,біди і горя,щоб намагатися бути чесним перед Всезнаючим!

    Просити вибачення за самотужки злочинку,яке згадаємо чи забули перед Милостивим!Бо це варто,щоб дозволити Поважаюшему вибір,але Бажаючий незагибелі,втрутитись у своє існування,що б впустити очищяти душу й оживити дух і з'еднатися з Духом Святим!

    Боже!Да хай же да буде Твоя, Досконала воля!
    У Тебе всі часи і терміни!

    і не вірте що це все,а може щось і не так!

    Прорватись скрізь вражину беспредельну,який нав'язує брехню на Істину,що б повбивали один одного,навідь сльозно криком до Спасителя Вискупителя!

    І спитайте й вислухайте Його - як ще розкаятись,як молитис і як служити Тобі - Господь!!!
    Що б ні хто нас не побачив з проханням про допомогу,а тільки з Божей Переможной Радістю!
    Щоб бути вічно з Тобою - Спаситель!!!

  • Олена Луцик

    +++++++++++++++
  • Людмила Шевченко

    *************
  • Константин Павляк

    САМОИЗЛЕЧЕНИЕ ОТ ОНКОЗАБОЛЕВАНИЙ - РЕАЛЬНО!

    ВПЕРВЫЕ! 31 мая - ZOOMвебинар от автора-разработчика УМСИ (Универсальной Методики СамоИзлечения)  Игоря Гагарина. Начало  - в 14.00 МСК. Длительность - до 40 минут. ЗАПИСИ НЕ БУДЕТ!
    Тема:
    Самоизлечение онкозаболеваний при помощи УМСИ.

    Переходи на конференцию  с официального сайта:
    https://gagarin.in/vidieokonfierientsii_po_voskriesieniam

    Или сразу  в ZOOM.
    Ссылка для входа:
    https://us04web.zoom.us/j/72500365614

    Участие бесплатное.
    #умси

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 18:58 смс для Анечки 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up