Колишній «азовець» Олександр Яремчук побив доньку відомого каратиста

Колишній «азовець» Олександр Яремчук побив доньку відомого каратиста
Майя Федоришена після побиття Яремчуком
  • У мережі активно обговорюють побиття вінничанки Майї Федоришеної, яка наразі проходить лікування. Хто її кривдник? Чи хоче постраждала, щоб його покарали? І про що говорить сам підозрюваний?

Минулої неділі, 12 січня, у мережі з’явилася інформація про жорстоке побиття Майї Федоришеної. Відповідний допис розмістила вінничанка Катерина Малимоненко у спільноті «Вінницька матуся» на фейсбуці.

Жінка пише, що під час сварки співмешканець Майї Олександр Яремчук «накинувся на жертву, зламав їй кілька кісток, численні удари спричинили струс мозку, душив і без свідомості лишив у квартирі зі зламаним телефоном. Дівчина, прийшовши до тями, була вимушена повзти до сусідів за допомогою».


Скріншот допису

Ситуація набула широкого суспільного інтересу. Під дописом понад сто коментарів розгніваних користувачів мережі та кілька сотень поширень. Про конфлікт написали кілька вінницьких ЗМІ. Сама постраждала також засвітилася у коментарях. Жінка пише про погане самопочуття та дякує усім за підтримку. 

Нам вдалося зв’язатися з Майєю. Але вона відмовилась коментувати будь-що телефоном, попросила про зустріч, на якій обіцяла все детально розповісти. Втім, згодом перестала виходити на зв’язок. 

У поліції нам повідомили, що потерпіла відмовилася писати заяву і попросила притягнути Яремчука не до кримінальної, а до адміністративної відповідальності. Вона також не захотіла проходити судово-медичну експертизу, щоб визначити ступінь завданих їй тілесних ушкоджень. 

Наслідки побиття. Фото з допису на фейбсуці

Це не перша ситуація, коли Яремчук фігурує у кримінальних справах. У фейсбуці ми знайшли допис громадського діяча Сергія Чумака, який у 2016-му році писав про те, що Олександр Яремчук проходив обвинуваченим у справі про побиття двох дівчат. 

У Єдиному реєстрі судових рішень йдеться, що одна з потерпілих у тому інциденті мала легкі тілесні ушкодження, друга — середньої важкості (струс мозку, перелом кісток обличчя, відкритий перелом носу). На суді Яремчук клопотав про звільнення його від кримінальної відповідальності, оскільки вину він визнає в повному обсязі, а потерпілі претензій до нього не мають. Рішенням суду його було звільнено від кримінальної відповідальності. 

Відео побиття Яремчуком двох дівчат


Наприкінці літа 2018-го року Яремчук знову став фігурантом кримінальної справи. Тоді на одному з підприємств у Ямполі сталася стрілянина, між двома групами людей. Після цього на місці подій був знайдений закордонний паспорт Яремчука. Спочатку він заперечував свою причетність до конфлікту. Казав, що вперше чує про таку ситуацію. Однак пізніше змінив думку і запевнив, що під час цього інциденту по ньому з побратимами несподівано відкрили вогонь: «Якимось дивом нікого в той день не вбили», — говорив в інтерв’ю Яремчук. Розслідування по цій справі триває досі. 

Деяких вінничан обурив факт, що Олександр Яремчук входить до складу Громадської ради при Вінницькій ОДА. Він значиться там заступником Голови правління Громадської ради з питань військово-патріотичного розвитку.

Скріншот з сайту Вінницької ОДА

Ми зв’язалися з головою Громадської ради Наталією Мороз. Вона каже, що цього тижня відбулося засідання, на якому прийняли рішення про виключення Олександра Яремчука зі складу Громадської ради. На сьогодні він вже не обіймає посаду заступника. Журналісту 20minut.ua сказали, що незабаром фото та інформацію про Яремчука приберуть з сайту Вінницької ОДА. 

— Він подавався від ГО «Цивільний корпус Азов». Спочатку приймав активну участь в розробці програми з національно-патріотичного виховання, — розповідає Наталія Мороз. — Останнім часом він працював не так активно. Майже не відвідував засідань правління. Не вносив цікавих пропозицій. Крім того ті події, що сталися нещодавно також вплинули на рішення про його виключення. 

Ще раніше Олександра Яремчука усунули з посади керівника вінницького осередку «Національного корпусу». На сторінці організації з ним пов’язують махінації, п'яні дебоші тощо.

«Яремчука часто пов’язують із Національним Корпусом та Азовським Рухом. І сам Олександр не один раз хизувався у ЗМІ своїм «героїзмом» у лавах батальйону «Азов». Вважаємо за потрібне внести ясність у цю тему: Яремчук дійсно значився у лавах батальйону, адже проводив інструктажі для новобранців у Києві, але жодного бойового досвіду не має, бо дорогою на Схід влаштував ДТП у нетверезому стані. Також деякий час він дійсно був членом нашої політичної партії, зокрема мав відношення до Вінницького осередку Національного Корпусу, але давно був виключений із наших лав через абсолютно деструктивну поведінку», — пишуть представники «Національного корпусу Вінниччини». 

Ми намагалися зв’язатися з Олександром Яремчуком, щоб дізнатися його думку з приводу нещодавнього інциденту, але він не відповідав на дзвінки. В СМС-переписці він назвав Майю Федоришену дочкою беркутівця, який втік до Росії і прийняв російське громадянство. 

Після цього повідомлення, журналіст знову телефонував Яремчуку, але той відхилив дзвінок, а на подальші повідомлення не відповів.

З приводу інциденту висловився і батько постраждалої, відомий каратист Юрій Федоришен. На своїй фб-сторінці він пише: «Этот ублюдок избил мою дочь. Это ему пройдёт просто так?... Херои могут это пояснить? Спасибо Всем, кто помог».


 



Читайте також:

«Я не писала заяву, тому що боялася»: нові деталі справи побиття доньки відомого каратиста



 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Архип Тарасов

    Эти бывшие все из себя корчат героев уж больно высоко себя оценили . На кичу паскуд на реабилитацию .
  • Анонім

    Михайло Курдюков надайте уточнення хто вчергове "облажався" 20 хв,  чи наша шановна поліція?

    Грицько Штахета reply Анонім

    І ті і ті )))
  • Екатерина Малимоненко

    Ваш журналіст привів у даній статті не правдоподібні факти: 1. Потерпіла не ни на яких "заняттях", вона в лікарні. Вона ж пояснила,  що коли трохи їй стане легше вона з вами поговорить. 2. Кримінальне провадження відкрито,  і потерпіла хочить найсуворішого покарання,  а не банальної адміністративки. 3. Ніхто не відмовлявся від освідчення травм,  вони всі за фіксовані.!!!!

    Михайло Курдюков reply Екатерина Малимоненко

    Катерино, вітаю! Я кілька разів телефонував потерпілій, вона не відповідала. Потім з її номера телефону надійшло повідомлення, про яке ви вже згадали. Відповідні підтвердження у нас є. Чи ви думаєте, що ми це вигадали?

    Сьогодні постраждала мені телефонувала і пояснила за ситуацію з повідомленням. За її словами, воно надіслано випадково. Після цього роз'яснення з тексту момент про СМС я прибрав.

    З приводу кримінального провадження. Ви прекрасно бачите, що там посилання на слова поліції, а не мої власні припущення. Відповідні підтвердження у нас також маються.

    Ми з пані Федоришеною зупинилися на тому, що як тільки у неї будуть сили для зустрічі, ми зустрінемося.

    У вас ще є питання?

    Анонім reply Михайло Курдюков

    Штраф до 9 миллионов и тюремный срок до 7 лет. Как в Минкульте хотят сажать журналистов за "дезинформацию
  • Katerina Minkina

    Шановний журналист. Судячі по статті ви великий фантазер. Потерпіла вам сказала,  що на разі вона погано себе почуває і не може поки що коментувати подію, вона в лікарні!!!!, на яких вона "заняттях"! Кримінальне провадження відкрито і вона хоче найсуворішого покарання,  а не адміністративки.

    Михаил Курдюков reply Katerina Minkina

    Катерино, вітаю! Я кілька разів телефонував потерпілій, вона не відповідала. Потім з її номера телефону надійшло повідомлення, про яке ви вже згадали. Відповідні підтвердження у нас є. Чи ви думаєте, що ми це вигадали?
    Сьогодні постраждала мені телефонувала і пояснила за ситуацію з
    повідомленням. За її словами, воно надіслано випадково. Після цього роз'яснення з тексту момент про СМС я прибрав.
    З приводу кримінального провадження. Ви прекрасно бачите, що там посилання на слова поліції, а не мої власні припущення. Відповідні підтвердження у нас також маються.
    Ми з пані Федоришеною зупинилися на тому, що як тільки у неї будуть сили для зустрічі, ми зустрінемося.
    У вас ще є питання?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:39 Подружжя Остапенків поховали. Їх син і ще двоє постраждалих хлопців — стабільні 13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up